לקח מעט מאוד זמן מרגע שפרצה מגיפת הקורונה כדי להבין שחולים עם תסמונת נשימתית חריפה חולים בצורה חמורה יותר על רקע הידבקות בנגיף הקורונה. נושא זה מהווה מוקד קליני ומחקרי מרכזי במגיפה הנוכחית והניסיון למצוא טיפול יעיל לקורונה נמצא בעיצומו.
קבוצת רופאים מסין פרסמה עבודת מחקר שנועדה להעריך את הגורמים הקשורים לחומרת המחלה ולפרוגנוזה של חולים שנדבקו בנגיף. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את המאפיינים הקליניים, ההדמיה והמעבדתיים של 280 מקרים של מחלת הקורונה החל מ-20 בינואר עד 20 בפברואר 2020.
הגיל החציוני של החולים בקבוצה של החולים קל היה 37.55, בעוד שהגיל בקבוצה של החולים הקשים היה 63.04. שיעור החולים מעל גיל 65 בקבוצה הקשה היה גבוה משמעותית (59%) משיעורם בקבוצה הקלה (10%).
85% מהחולים הקשים סבלו מסוכרת או מחלות לב וכלי דם. שיעור מחלות אלו בקרב קבוצה זו היה גבוה משמעותית מזו של הקבוצה הקלה (51% מול 7% בסוכרת ו-33% מול 3% במחלות לב וכלי דם).
חולים בקבוצת החולים קל קיבלו טיפול אנטי-ויראלי בשלב מוקדם יותר של המחלה. המחקר מראה כי תחלואת רקע, זמן מתחילת המחלה עד לטיפול אנטי-ויראלי וגיל של 65 ומעלה היו שלושה גורמי סיכון עיקריים להתקדמות המחלה, ואילו תחלואת רקע וזמן מתחילת המחלה עד להתחלת טיפול אנטי-ויראלי היו שני גורמי חיזוי עיקריים להתאוששות מהמחלה.
קשישים וחולים עם מחלות רקע נוטים יותר להתקדמות קשה של קורונה. מומלץ ואף קריטי להתחיל טיפול אנטי-ויראלי מוקדם ככל האפשר כדי להאט את התקדמות נגיף הקורונה ולשפר את הפרוגנוזה.