מטרת המחקר הנוכחי היתה להעריך את ההשפעה של Tolterodine כטיפול בדליפת שתן לילית (NUI – Nocturnal urinary incontinence) לאחר שחזור שלפוחית שתן (ileal orthotopic neobladderי[ONB]).
מדובר במחקר הצלבת טיפול (Crossover) פרוספקטיבי אקראי שכלל קבוצת ביקורת-אינבו (clinicaltrials.gov: NCT02877901). מטופלים עם NUI לאחר ONB חולקו בצורה אקראית לשתי קבוצות בגודל שווה. קבוצה T קיבלה טיפול עם Tolterodine בשחרור ארוך במינון של 4 מ"ג לפני השינה וקבוצה P קיבלה אינבו. הטיפולים ניתנו במשך 4 שבועות, לאחר מכן שבועיים ללא טיפול שאחריהם בוצעה הצלבה בין קבוצות הטיפול לתקופה נוספת של 4 שבועות.
החוקרים העריכו את המטופלים באמצעות מספר הפדים בשימוש בלילה (PPN – Pads used per night) ובאמצעות הגרסה הערבית של שאלון ה-ICIQ-SFי(International Consultation on Incontinence Modular Questionnaire‐Short Form), בשני שלבי המחקר. התוצאים שנבדקו היו שיעור השיפור ב-NUI ותופעות הלוואי של הטיפול התרופתי.
מתוך 172 מטופלים, 150 ו-122 מטופלים עברו הערכה בשני שלבי המחקר. החוקרים מצאו כי ציון ה-ICIQ-SF ה-PPN הממוצעים ירדו בקבוצה T בהשוואה לקבוצה P בשני שלבים המחקר (P< 0.001). בקבוצה 7, נמצא כי 15 מטופלים (10%) ו-11 מטופלים (9%) הפכו ל'יבשים' בשלב הראשון ולאחר ההצלבה, בהתאמה.
בנוסף, החוקרים מצאו כי בקבוצה T,י60 מטופלים (77.9%) דיווחו על שיפור בהשוואה לארבעה מטופלים (5.5%) בקבוצה Pי(P<0.001) בשלב הראשון של המחקר. באופן דומה, לאחר ההצלבה, 46 מטופלים (73%) מקבוצה T ושבעה מטופלים (11.9%) מקבוצה P דיווחו על שיפור (P<0.001). מבחינת תופעות לוואי, 31 מטופלים (20.8%) דיווחו על יובש בפה.
החוקרים הסיקו כי Tolterodine עשויה להיות בחירה טיפולית טובה ב-NUI לאחר כריתת שלפוחית שתן ו-ONB. עם זאת, קיים צורך במחקרים נוספים על מנת לתאר את ההשפעות ארוכות הטווח של הטיפול ועל המאפיינים האורודינמיים.
מקור:
Zahran, M.H. et al. (2019) BJU International 124,4.