אלרגיות

טיפול חדש באלרגיה למזון שמונעת מילדים לאכול

מחקר חדש מאוניברסיטת טוליין זיהה טיפול חדש למחלה כרונית של מערכת החיסון – דלקת ושט אאוזינופילית

אלרגיה למזון בילדים. אילוסטרציה

דלקת ושט אאוזינופילית מתפתחת על רקע אלרגיות למזון או אלרגנים הנישאים באוויר. אלרגיה זו גורמת לסוג של תאי דם לבנים (תאים של מערכת החיסון), אאוזינופילים, להצטבר ברירית הוושט. זה גורם לוושט להתקצר ולדופן הוושט להתעבות, מה שמקשה על הבליעה וגורם למזון להיתקע בגרון.

המחלה מופיעה אצל 1 מכל 2,000 מבוגרים, אך לעתים קרובות פוגעת גן בילדים (1 מתוך 1,500), שם התסמינים יכולים להקשות על האבחון, ולהיות מסוכנים יותר לילד – שכן קשיי האכלה עלולים להוביל לתת תזונה, ירידה במשקל וצמיחה לקויה.

המחקר החדש, שפורסם  בכתב העת Nature's Communications Biology, מצא כי המחלה נגרמת על ידי אינטרלוקין-18 (IL-18), חלבון המעורב בתגובה החיסונית שיכול לגרום לדלקת אם מיוצר בכמות גדולה. כאשר אלרגן במזון נכנס לגוף, הוא מפעיל מסלול האחראי על הפעלת מערכת החיסון, וכתוצאה מכך משחררים חלבונים מעודדי דלקת כמו IL-18. זה המנגנון בו נוצרת דלקת הוושט האאוזינופילית, וכתוצאה מכך הפגיעה בוושט.

המחקר מצא כי עיכוב מוצלח של מסלול זה, ועיכוב שחרור של חלבון IL-18 מנעו התפתחות של דלקת וושט אאוזינופילית הן מאלרגנים במזון והן מאלרגנים באוויר.

"הורים ורופאים אולי לא מודעים לכך, אבל זו מחלה מאוד קשה בקרב ילדים, והיא הולכת וגדלה כי היא קשורה ישירות לאלרגיות למזון, שגם הן נמצאות במגמת עלייה", אמר המחבר הראשי ד"ר אניל מישרה, מנהל המרכז להפרעות אאוזינופיליות בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת טוליין. "במחקר זה אנו מראים כי לאחר טיפול במחלה בבעלי חיים, המחלה נעלמת ונמצאת לחלוטין בהפוגה".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00