ילדים עם אלרגיות למזון, יחד עם הוריהם, חווים לעתים קרובות חרדה משמעותית מפני הסיכונים למגע מזדמן עם אלרגנים אלה. הם גם תוהים האם עליהם להימנע ממצבים חברתיים המערבים מזון והאם טיפולים רפואיים כגון חשיפה למזון ואימונותרפיה דרך הפה בטוחים. מחקר חדש שפורסם בכתב העת המדעי של הקולג' האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה, מראה כי טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד (CBT) יכול להפחית באופן משמעותי חרדה הקשורה לאלרגיה למזון עבור ילדים והורים כאחד.
"למיטב ידיעתנו, זהו המחקר הראשון על שימוש שלא באשפוז בטיפול קוגניטיבי התנהגותי במדגם של ילדים שאובחנו עם הפרעת חרדה הקשורה לאלרגיה שלהם למזון", אמר האלרגולוג ג'ונתן ספרגל, רופא ומחבר שותף של המחקר. "מצאנו שלמרות שמדובר במדגם קטן של 10 ילדים, 100% מהילדים והוריהם הראו שיפור בתסמינים כפי שדווח על ידי מקורות רבים (ילד, הורה, מטפל) ובתחומים רבים (חרדה ספציפית לאלרגיה למזון, חרדה כללית ואיכות חיים הקשורה לבריאות.)" המחקר כלל הערכת מעקב 2-4 חודשים לאחר הטיפול הפעיל עם תוצאות המצביעות על כך ששיפור היה מתמשך.
משתתפי המחקר היו 10 ילדים בגילאי 8-12 שנים שהופנו על ידי האלרגולוגים שלהם במיוחד להערכה וטיפול בחרדה הקשורה לאלרגיה למזון. הילדים היו צריכים לאמת את האלרגיה / האלרגיות למזון על ידי בדיקת נודגנים שהיו מבוקרות היטב, כמו גם אומתה חרדה מוגזמת והימנעות מיותרת מבחינה רפואית מאותו מזון הנובעת מדאגה הקשורה ספציפית לאלרגיה שלהם למזון. הטיפול עצמו כלל 5-8 "מפגשי חשיפה קרובים" של המזון למטופל, כאשר כל מפגש נמשך בדרך כלל בין 30 ל-90 דקות, תלוי אם מדובר במפגש קבוצתי או פרטני. אלרגיסט או ספק בריאות הנפש הוביל את המפגשים.