דימום

טסיות סינתטיות עוצרות דימומים ומעודדות ריפוי

חוקרים פיתחו טסיות סינתטיות שניתן להשתמש בהן כדי לעצור דימום ולשפר את הריפוי במקום הפציעה

עצירת דימום, ניתוח. אילוסטרציה

חוקרים פיתחו טסיות סינתטיות שניתן להשתמש בהן כדי לעצור דימום ולשפר את הריפוי במקום הפציעה. החוקרים הוכיחו כי הטסיות הסינתטיות פועלות היטב במודלים של בעלי חיים, אך טרם החלו בניסויים קליניים בבני אדם.

מספר מצבים רפואיים דורשים עירויי טסיות – מקרים של דימום חמור, חולים הנכנסים לניתוח או מקבלים כימותרפיה. כיום, חולים בכל אחד מהמצבים הללו מקבלים טסיות דם שנתרמו על ידי תורמי דם, באופן אידיאלי מתורמים בעלי סוג דם תואם. זה מאתגר, מכיוון שיש היצע מוגבל מאוד של טסיות זמינות, לטסיות אלה יש תוקף קצר מאוד, ויש לאחסן אותן בתנאים מבוקרים.

"פיתחנו טסיות סינתטיות שניתן להשתמש בהן עם מטופלים עם כל סוג דם, הן מהונדסות להגיע ישירות לאתר הפציעה ולקדם ריפוי", אומרת אשלי בראון, מחברת מקבילה של המאמר ופרופסור בתוכנית המשותפת להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת צפון קרוליינה ובאוניברסיטת צפון קרוליינה בצ'אפל היל. "הטסיות הסינתטיות גם קלות לאחסון ולשינוע, מה שמאפשר לתת את הטסיות הסינתטיות לחולים בשלב מוקדם יותר – כמו באמבולנס או בשדה הקרב".

הטסיות הסינתטיות עשויות מננו-חלקיקי הידרוג'ל המחקים את הגודל, הצורה והתכונות המכניות של טסיות האדם. הידרוג'לים הם ג'לים על בסיס מים המורכבים ממים וחלק קטן ממולקולות פולימריות. "הטסיות הסינתטיות שלנו ניתנות לעיוות – כלומר הן יכולות לשנות צורה – באותו אופן כמו טסיות רגילות", אומרת בראון.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00