על פי מחקר שפורסם בכתב העת הפתוח PLOS ONE על ידי קארונה דאטה מהמכללה הרפואית בהודו, ועמיתיה, לאחר התערבות של שבועיים עם קבוצה של מתרגלים מתחילים, החוקרים מצאו כי אחוז גלי הדלתא בשינה עמוקה עלה וכי כל היכולות הקוגניטיביות שנבדקו השתפרו.
בניגוד לצורות פעילות יותר של יוגה, המתמקדות בתנוחות פיזיות, נשימה ושליטה בשרירים, יוגה נידרה מנחה אנשים למצב של הרפיה מודעת בזמן שהם שוכבים. בעוד שדווח כי יוגה נידרה משפרת את השינה ואת היכולת הקוגניטיבית, דיווחים אלה התבססו יותר על מדדים סובייקטיביים מאשר על נתונים אובייקטיביים.
המחקר החדש השתמש במדדים אובייקטיביים שהוערכו על ידי מעבדות שינה (פוליסומנוגרפיה) ובמבחנים קוגניטיביים. המדידות נלקחו לפני ואחרי שבועיים של תרגול יוגה נידרה, שבוצעה בשעות היום באמצעות הקלטת שמע של 20 דקות.
בין היתר, פוליסומנוגרפיה מודדת את פעילות המוח כדי לקבוע כמה זמן נמשך כל שלב בשינה ובאיזו תדירות מתרחש כל שלב. לאחר שבועיים של יוגה נידרה, החוקרים הבחינו כי המשתתפים נהנו משינה מועילה יותר באופן משמעותי וכי הראו אחוז מוגבר של גלי דלתא בשינה עמוקה.
מעבר לכך, הם ראו תגובות מהירות יותר בכלל המבחנים הקוגנטיבים ללא אובדן דיוק ותגובות מהירות ומדויקות יותר במשימות כולל מבחנים של זיכרון עבודה, הפשטה, זיהוי פחד וכעס, ומשימות למידה וזיכרון מרחביות.