מחקרים

יש אוכל באופק? הכבד מוכן!

צוות חוקרים הצליח להראות בעכברים כי התאמות במיטוכונדריה של הכבד מתרחשות לאחר מספר דקות בלבד לאחר שרואים ומריחים מזון

כבד אנושי - אילוסטרציה.

מה קורה בגוף כשאנחנו רעבים, ורואים ומריחים מזון? צוות חוקרים במכון מקס פלנק לחקר חילוף החומרים הצליח להראות בעכברים כי התאמות במיטוכונדריה של הכבד מתרחשות לאחר מספר דקות בלבד. על ידי הפעלת קבוצה של תאי עצב במוח, המיטוכונדריה של תאי הכבד משתנה ולהכין את הכבד לחילוף החומרים של הסוכר. הממצאים, שפורסמו בכתב העת Science, עשויים לפתוח אפיקים חדשים לטיפול בסוכרת מסוג 2.

החוקרים בדקו עכברים רעבים שיכלו רק לראות ולהריח את המזון מבלי לאכול אותו. לאחר מספר דקות בלבד, החוקרים ניתחו את המיטוכונדריה בכבד ומצאו כי תהליכים שבדרך כלל מעוררים על ידי צריכת מזון הופעלו.

המחקרים מראים כי לעכברים מספיק לראות ולהריח מזון במשך כמה דקות כדי להשפיע על המיטוכונדריה, האברון המספק אנרגיה לתא, בתאי הכבד. זה מתווך על ידי מולקולת זרחן שלא זוהתה בעבר בחלבון מיטוכונדריאלי. זרחן חשוב לוויסות פעילות החלבון. החוקרים מראים גם כי זרחן זה משפיע על רגישות הכבד לאינסולין – כך גילו החוקרים מסלול איתות חדש המווסת את הרגישות לאינסולין בגוף.

ההשפעה על הכבד מתווכת על ידי קבוצה של תאי עצב הנקראים ״נוירוני POMC״. תאי עצב אלה מופעלים תוך שניות על ידי המראה והריח של מזון, ומאותתים לכבד להתכונן לחומרים המזינים הנכנסים. החוקרים הראו גם כי הפעלת נוירוני POMC בלבד מספיקה כדי להשפיע על המיטוכונדריה בכבד, גם בהיעדר מזון.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00