נגיף הקורונה

כזה עוד לא היה: התגלה זן רקומביננטי של נגיף הקורונה הממזג שני וריאנטים

מדענים בארה"ב דיווחו על חולה שנדבק בנגיף הקורונה שנוצר ממיזוג של שני וריאנטים – מידת אלימותו והתפשטותו עדיין אינה ידועה

נגיף הקורונה. אילוסטרציה
נגיף הקורונה. אילוסטרציה

האקדמיה למדעים בניו יורק דיווחה לאחרונה על "נגיף רקומביננטי" – זן חדש של נגיף הקורונה הממזג שני וריאנטים. הזן החדש התגלה בתחילת החודש במעבדה הלאומית של ארה"ב בלוס אלמוס בניו מקסיקו ועליו פורסם באמצע השבוע שעבר ב"ניו סיינטיסט". עתה עוקבים אחרי ההתפתחות צוותי מחקר אמריקאיים וקנדיים.

זן הנגיף הרקומביננטי נוצר ממיזוג של הזן הבריטי (B.1.1.7   ) של נגיף הקורונה והזן קליפורני B.1.1.329  תוך כדי "החלפת גנים" ביניהם. המדענים חוששים כי המוטציה הממוזגת תהפוך את הנגיף לעמיד בפני נוגדנים מסוימים.

הנגיף הרקומביננטי אובחן עד כה אצל חולה אחד אך החוקרים מבהירים כי התפתחות כזאת שכיחה באבולוציה של נגיפי קורונה. הזן הממוזג נוצר בעקבות משלב של שינויים גנטיים, מידת אלימותו וגם יכולת ומידת התפשטותו עדיין לא ברורות, אך המדענים מזהירים כי הדבר עלול להוביל ליצירת זנים חדשים ואלימים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. ריקומבינציה שכזאת לא ניתן לעשות היום במעבדת גראג' עם ערכה שקונים מאמזון? חברים יקרים יתכן ושהאיום הבא כבר בפתח…

  2. ההסתברות ליצירת מוטציות עמידות גוברת ככל שיש יותר נדבקים. אי לכך האסטרטגיה של פרופסור לס ודומיו בשוודיה של התחסנות עדר טיבעית רק גורמת ליותר נדבקים ולכן גם ליותר מוטציות שבסופו של דבר מתגברות על חסינות העדר וחו"ח .
    לכן מדיניות של סגר הדוק ככל האפשר, על ידי כך וצימצום ככל הניתן של הנדבקים ושל ההסתברות למוטציות חדשות, ובמקביל חיסון מהיר היא האסטרטגיה הנכונה. ו

0:00
0:00