תפקידו של ויטמין D הוא לווסת את כמות הסידן והזרחן בגוף. מדובר במינרלים חשובים, המהווים מרכיב עיקרי במבנה העצם. המאזן העדין של רמות הסידן והזרחן בגוף משפיע על חוזק ובריאות העצמות, השיניים והשרירים.
במחקר קודם, המדענים גייסו למעלה מ-1,000 נשים אשר חולקו לשתי קבוצות ניסוי. קבוצה אחת קיבלה תוספי תזונה של ויטמין D במהלך ההריון, והקבוצה השנייה קיבלה תוסף דמה (או בשמו הנוסף – פלצבו), שאינו מכיל ויטמין D. הם גילו כי ילדים לאימהות שנטלו ויטמין D במהלך ההריון היו בעלי מסת עצם גדולה יותר, מה שהופך אותן לבריאות יותר ולבעלות סיכוי נמוך יותר להישבר.
כעת, במחקר חדשני שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת סאות'המפטון בבריטניה מדגימים החוקרים את ההשפעה של צריכת ויטמין D בהריון על הילדים עד אמצע הילדות. במסגרת המחקר, המדענים עקבו אחר 454 ילדים שאימותיהן צרכו ויטמין D כאשר היו בהריון. תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת The American journal of clinical nutrition, והן מראות כי ההשפעה המיטבית על עצמות הילדים הייתה דומה בגילאי ארבע עד שבע.
ד"ר רבקה מון שהובילה את הפרויקט מציינת: "הממצאים שלנו מראים שהיתרונות של תוספי ויטמין D במהלך ההיריון נמשכים עד אמצע הילדות. התערבות מוקדמת זו מייצגת אסטרטגיה חשובה לבריאות הציבור. היא מחזקת את עצמות הילדים ומפחיתה את הסיכון למצבים כמו אוסטאופורוזיס ושברים בגיל מאוחר יותר". באומרה דברים אלו, מדגישה ד"ר מון כי יש לעודד נשים בהיריון לנטול ויטמין D כאמצעי מערכתי לשמירה על בריאות האוכלוסייה.