צריכת תזונה עתירת שומן במהלך ההריון מגבירה את הסבירות שהתינוק יפתח עמידות לאינסולין במהלך חייו הבוגרים, מה שעלול להוביל להתפתחות סוכרת או מחלות לב וכלי דם. ממצא זה התגלה במחקר פורץ דרך שפורסם בכתב העת Journal of Physiology. המחקר מראה לראשונה שהשמנת יתר באם עלולה להוביל לשנויים ברמות הורמון התריס בלב העוברי. כתוצאה מכך נפגעת התפתחות לב העובר.
חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה אספו דגימות רקמה של עוברי בבונים לאימהות שניזונו מתזונה בריאה וכאלו שניזונו מתזונה עתירת שומן, ובחנו את ההבדל ברמות הורמוני התריס בין הדגימות. "היה ויכוח ארוך שנים האם דיאטות עתירות שומן גורמות למצב של יתר או תת פעילות של בלוטת התריס בלב העובר. העדויות שלנו מצביעות על האחרון", אומרת החוקרת הראשית מלני ברטוסה.
החוקרים מצאו שתזונה אימהית עתירת שומן גרמה להפחתה בריכוזי הורמון התריס – הורמון חשוב להתפתחות הלב בעובר. ללא הורמון תריס תקין, נוצרים פגמים בהתפתחות הלב. יתרה מכך, החוקרים הבחינו בשינויים ביכולת הלב לספוג סוכר בעוברים לאימהות שהיו בהשמנת יתר. תופעה זו מעלה את הסיכוי של היילוד ללקות בסוכרת בהמשך חייו.
פרופסור יוניסא ג'אנה מוריסון, מובילי המחקר, מציינת שהוא מדגים את החשיבות של תזונה אימהית טובה לקראת ההיריון, לא רק למען האם אלא גם למען בריאות התינוק. היא מוסיפה שיש צורך בהענקת ליווי תזונתי לאם על מנת למנוע בעיות התפתחותיות בעובר כבר במהלך ההריון, וכי יש לערוך בדיקות סקר ליילודים המצויים בסיכון להפרעות ברמת הורמוני התריס.