לא כל מה שתמצאו בגוגל בפרט או באינטרנט בכלל הוא נכון, אבל יש מקרים בהם האמת מסתתרת במנועי החיפוש. כזה הוא המקרה של אובדן חוש הריח בהקשר להידבקות בקורונה.
בדיווחים הראשוניים שעלו לגבי סימפטומים של קורונה בלטו השיעול, קוצר הנשימה והחום. לאחר התקדמות המגיפה התקבלו דיווחים ממספר רופאים בעולם, שהעלו את האפשרות כי תתרנות יכולה להיות סימפטום מייצג של המחלה.
קבוצת חוקרים בינלאומית ניסתה לבדוק האם ניתן להשתמש ב-Google Trendsיכדי לאמת את קיומו של גל הדבקה על ידי איתור אנשים המחפשים מידע הקשור לאובדן ריח במהלך מגיפת הקורונה.
החוקרים השתמשו ב-Google Trends לחקר פעילות אינטרנטית הקשורה לאובדן חוש הריח באיטליה, ספרד, בריטניה, ארה"ב, גרמניה, צרפת, איראן והולנד. ניתוח בוצע כדי לבדוק קורלציה בין נפחי החיפוש היחסיים של "אובדן חוש ריח" לבין העלייה במקרים המאומתים מדי יום של קורונה ומקרי תמותה המיוחסים למחלה.
לצורך זרוע בקרה, החוקרים ביצעו ניתוח של חיפושים הקשורים לריח במהלך מגיפת השפעת בבריטניה בשנת 2009.
החוקרים מצאו קשר חזק ומובהק סטטיסטית בין נגיף נשימתי הקשור לאובדן חוש הריח, לבין מספר מקרי הקורונה.
מחברי המאמר מסכמים כי Google Trends היוותה אינדיקציה מוקדמת להופעת הקורונה במספר מדינות. התגלה קשר חזק בין תדירות החיפושים אחרי מידע הקשור לריח לבין הופעת נגיף הקורונה באיטליה, ספרד, בריטניה, ארה"ב, גרמניה, צרפת, איראן והולנד.