המחקר, שנערך בהובלת המכון לחקר ילדים של מרדוק באוסטרליה, מצא כי לידה קיסרית מכל סוג לא משפיעה על הסיכון לפתח אלרגיה למזון אצל התינוק בגיל 12 חודשים. המחקר פורסם בירחון Journal of Allergy and Clinical Immunology.
המחקר כלל 2,045 תינוקות ומצא שמבין 30% מהתינוקות שנולדו בניתוח קיסרי, ל-12.7% היו אלרגיה למזון בהשוואה ל-13.2% שנולדו בלידה נרתיקית. "לא מצאנו הבדלים משמעותיים באלרגיה למזון בתינוקות שנולדו בלידה קיסרית, בהשוואה לאלו שנולדו בלידה נרתיקית", אמרה פרופסור פיטרס. "בנוסף, לא היה הבדל בסבירות לאלרגיה למזון אם הניתוח הקיסרי בוצע לפני או אחרי תחילת הלידה, או אם זה היה ניתוח קיסרי חירום או קיסרי אלקטיבי".
פיטרס אמרה כי חשבו שקשר פוטנציאלי בין לידה קיסרית ואלרגיה יכול לשקף הבדלים בחשיפה מוקדמת לחיידקים (חיידקים מהנרתיק של האם) במהלך הלידה. "מערכת החיסון של התינוק עוברת התפתחות מהירה במהלך תקופת היילוד. ייתכן שאופן הלידה יפריע להתפתחות התקינה של מערכת החיסון. לתינוקות שנולדו בניתוח קיסרי יש פחות חשיפה לחיידקים מהמעי ומהנרתיק של האם, מה שמשפיע על הרכב אוכלוסיית החיידקים הטבעית של התינוק והתפתחות מערכת החיסון. עם זאת, נראה שזה לא משחק תפקיד מרכזי בהתפתחות אלרגיה למזון".
פיטרס טוענת שהממצאים יסייעו לרופאים המטפלים בהערכת הסיכונים והיתרונות של לידה קיסרית ויספקו ביטחון לאימהות שזקוקות לניתוח קיסרי, בכך שיש מעט עדויות לכך שהתינוק שלהן יימצא בסיכון מוגבר לאלרגיה למזון.