מקצועות מסוימים כמו נהגי מוניות או נהגי אמבולנס דורשים הבנה מרחבית מעמיקה וזיכרון בנוגע לדרכים ונתיבים שמאפשרים הגעה ליעדים מרובים בזמן הקצר ביותר. החוקרים שיערו שאנשים שעובדים במקצועות אלו יהיו בעלי סיכוי נמוך יותר לתמותה מאלצהיימר.
"אותו חלק במוח שמעורב ביצירת מפות מרחביות – בהן אנו משתמשים כדי לנווט בסביבה – מעורב גם בהתפתחות מחלת האלצהיימר", אמר המחבר הראשי של המחקר, ד"ר וישאל פאטל, "שיערנו שעיסוקים כמו נהיגה במונית או באמבולנס, הדורשים עיבוד מרחבי וניווט בזמן אמת, עשויים להיות קשורים לתמותה מופחתת ממחלת אלצהיימר בהשוואה למקצועות אחרים".
פאטל ניתחו נתוני תמותה של אנשים שעסקו באחד מ-443 מקצועות שונים. תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת BMJ. מתוך כמעט 9 מיליון אנשים שנכללו במחקר, 3.88% מתו ממחלת אלצהיימר. בקרב נהגי המוניות נפטרו 1.03% מאלצהיימר, בעוד שבקרב נהגי אמבולנס השיעור עמד על 0.91%. מקצועות אלו היו בעלי השיעור הנמוך ביותר של מקרי מוות כתוצאה ממחלת אלצהיימר מכל המקצועות שנבדקו. יתרה מכך, לא נמצאה מגמה דומה באנשים שעבדו במקצועות בהם נתיבי הנסיעה נקבעו מראש כמו נהגי אוטובוס או טייסים.
"התוצאות שלנו מדגישות את האפשרות ששינויים נוירולוגיים בהיפוקמפוס או במקומות אחרים בקרב נהגי מוניות ואמבולנסים עשויים להסביר את השיעורים הנמוכים יותר של מחלת אלצהיימר", אמר ד"ר אנופם ב. ג'נה מבית החולים הכללי של מסצ'וסטס.
המחברים מציינים כי המחקר שבוצע הוא תצפיתי, כך שהוא לא מאפשר הסקה ישירה של קצר סיבתי ללא קיום מחקרים נוספים.