סוכרת, יתר לחץ דם והיקף מותניים גבוה ידועים כבעלי קשר להשמנה, וכולם נחשבים לגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים. כלומר, הם עשויים להגביר את הסיכון לפתח התקף לב או שבץ מוחי.
גורמי הסיכון הקרדיו-מטבוליים מעודדים הצטברות של שומן בכבד שיכולה להתפתח למחלת כבד כרונית. כיום, אחד מכל שלושה אנשים בארצות הברית סובל מגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים ששכיחותם נמצאת במגמת עליה בשנים האחרונות.
גם אלכוהול גורם להצטברות שומנים בכבד, וגם צריכת אלכוהול נמצאת במגמת עלייה בשנים האחרונות. עקב השכיחות הגבוהה של גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים באוכלוסיה, והשכיחות הגבוהה של צריכת אלכוהול מופרזת, החליטו החוקרים לבחון אילו גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים מגדילים את הסיכוי לפגיעה בכבד על רקע שתיית אלכוהול.
החוקרים ניתחו נתונים של למעלה מ-40,000 אנשים. הם בדקו אילו התמודדו על אלכוהוליזם וגם גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים בודדים. בנוסף, בדקו החוקרים אילו מבין המשתתפים סבלו מנזק שנגרם לרקמת הכבד.
תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. החוקרים מצאו ששתיינים כבדים עם סוכרת או היקף מותניים גבוה היו בסיכון גבוה פי 2.4 לפתח מחלת כבד, ואלו עם יתר לחץ דם היו בעלי סיכוי גבוה פי 1.8 לפתח מחלה.
"התוצאות מזהות פלח בסיכון גבוה מאוד של האוכלוסייה הנוטה למחלות כבד ומצביעות על כך שבעיות בריאותיות קיימות עשויות להיות בעלות השפעה ניכרת על האופן שבו אלכוהול משפיע על הכבד", אמר ד"ר בריאן פ. לי, מומחה להשתלות כבד שהוביל את המחקר. לי מקווה שהתוצאות יעודדו אנשים להפחית בצריכת אלכוהול במידה שהם בעלי גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים שעשויים לעודד התפתחות של מחלת כבד.