קנאביס

מאנץ' בממלכת החי: קנבינואידים גורמים לתולעים לרצות לנשנש

קנאביס ידוע בכך שהוא מעלה את התיאבון וגורמת לאנשים לרצות לנשנש – וההשפעות של קנבינואידים בתולעי נמטודות מקבילות להשפעות של קנאביס על התיאבון האנושי

תולעת (אילוסטרציה)

מריחואנה (קנאביס) ידועה בכך שהיא מעלה את התיאבון וגורמת לאנשים לרצות לנשנש. לא רק שזה גורם לאנשים לרצות לאכול יותר, זה גם גורם להם להשתוקק למזונות הטעימים ועתירי הקלוריות ביותר. כעת, מחקר חדש שפורסם בכתב העת Current Biology ב-20 באפריל מראה כי תולעי נמטודות (C. elegans) מגיבות לכימיקלים הידועים בשם קנבינואידים בדיוק באותו אופן.

"קנבינואידים גורמים לנמטודות להיות רעבות יותר למזונות המועדפים עליהן ופחות רעבות למזונות הפחות חביבים עליהן", אומר שון לוקרי מאוניברסיטת אורגון ביוג'ין. "לפיכך, ההשפעות של קנבינואידים בנמטודות מקבילות להשפעות של מריחואנה על התיאבון האנושי.

"נמטודות התפצלו מהשושלת שהובילה ליונקים לפני יותר מ-500 מיליון שנה", הוסיף. "זה באמת מדהים שההשפעות של קנבינואידים על התיאבון נשמרות לאורך זמן אבולוציוני זה".

לוקרי הסביר כי קיבל השראה לביצוע המחקר בשנת 2015, כאשר הקנאביס הפך חוקי באורגון. "באותה תקופה, המעבדה שלנו באוניברסיטת אורגון הייתה מעורבת עמוקות בהערכת העדפות מזון של נמטודות כחלק מהמחקר שלנו על הבסיס העצבי של קבלת החלטות כלכליות", אמר. "בניסוי של יום שישי אחר הצהריים – הציעו: 'בואו נזרוק את החומר הזה כדי לראות מה קורה' – החלטנו לבדוק אם מתן הקנבינואידים לתולעים משנה את העדפות המזון שלהן. זה קורה, והמאמר הוא תוצאה של שנים רבות של מחקר המשך".

ידוע כי קנבינואידים פועלים על ידי קשירה לקולטני קנבינואידים במוח, במערכת העצבים ובחלקים אחרים של הגוף. קולטנים אלה בגוף מגיבים בדרך כלל למולקולות שנמצאות באופן טבעי בגוף, הידועות בשם אנדוקנבינואידים (endocannabinoids). המערכת האנדוקנבינואידית ממלאת תפקידים חשובים באכילה, חרדה, למידה וזיכרון, רבייה, חילוף חומרים ועוד.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00