הלחץ הכלכלי עקב מגפת הקורונה גבה מחיר כבד מבריאות הנפש של מתבגרים ותרם לתסמיני דיכאון, כך עולה ממחקר חדש של חוקרים בבית החולים לילדים בפילדלפיה. המחקר, שפורסם היום בכתב העת The Lancet Regional Health – Americas, מצא כי ההשפעה בולטת ביותר בקרב מתבגרים במשפחות עם הכנסה נמוכה, אך השפיעה גם על כל קבוצות ההכנסה שחוו לחץ כלכלי עקב אובדן הכנסה.
"אנשים חושבים לעתים קרובות שילדים לא מרגישים או מבינים לחץ כלכלי, אבל המחקר הזה מראה לא רק שהם מבינים, אלא שהלחץ הזה גובה מחיר מהבריאות הנפשית שלהם", אמר המחבר הבכיר רן ברזילי, פסיכיאטר ילדים ופרופסור עוזר במכון המוח של בית החולים לילדים בפילדלפיה, ובבית הספר לרפואה פרלמן באוניברסיטת פנסילבניה. "בהתחשב בעומס שהאינפלציה ככל הנראה מטילה על כלכלת המשפחות, הממצאים שלנו מדגישים כי לחץ פיננסי הוא גורם סיכון מרכזי לבריאות הנפש של מתבגרים במהלך משברים כלכליים, וכי הטיפול בלחץ זה חשוב ביותר בהתחשב במשבר בריאות הנפש העולמי הנוכחי של בני הנוער".
למגפת הקורונה הייתה השפעה עצומה על בריאות הציבור העולמית, ובנוסף היא תרמה למשבר כלכלי עולמי שהחריף את הבעיות הפיננסיות במשפחות מתקשות וכן הכניס לחץ כלכלי חדש לרבים אחרים. מחקרים קודמים הנעשו במכון המוח בבית החולים לילדים בפילדלפיה הראו קשר בין אובדן הכנסה הקשור למגפה לבין לחץ כלכלי ותסמינים דיכאוניים אצל מבוגרים. עם זאת, למרות משבר בריאות הנפש העולמי המתמשך בקרב בני נוער, לראשונה נאספו נתונים רבים על ההשפעה של לחץ כלכלי על בריאות הנפש של מתבגרים.