צריכת האנרגיה הכוללת ירדה ב-7.5% בפריסה ארצית בשנת 2020 בהשוואה לשנת 2019 כאשר מגפת הקורונה הובילה לסגרים, סגירת עסקים ועבודה מהבית, כך עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת ויסקונסין. המחקר שנערך על ידי וורן ואז, פרופסור להנדסה בקמפוס Fox Cities של אוניברסיטת ויסקונסין, הוא הראשון לכמת את ההשפעות של המגפה על מגמות צריכת האנרגיה בכל 50 המדינות ובמחוז קולומביה. "על ידי הצגת מגמות אלה, יש לקוות שקובעי מדיניות יוכלו להיות ערוכים בצורה טובה יותר לאתגרים עתידיים", אמר ואז.
המחקר הופיע בגיליון מיוחד של כתב העת Energies והתמקד בהשלכות הכלכליות והחברתיות של המגפה במגזר האנרגיה בהתבסס על נתונים פדרליים הזמינים לציבור. "לסגרים הייתה השפעה משמעותית על צריכת האנרגיה, כ-30% במקרים מסוימים", אמר ואז. "היו פערים גדולים במגמות הצריכה של המדינה. בהוואי נרשמה הירידה הגדולה ביותר של כ-26%, ואילו אלסקה עם פלוס 4% הייתה המדינה היחידה שרשמה עלייה".
ואז ייחס את הירידה הגדולה בצריכה של הוואי לבידודה ממדינות אחרות ולתלות שלה בתעשיית התיירות, שכמעט הושבתה על ידי המגפה. העלייה הקטנה של אלסקה נבעה ככל הנראה מחורף קשה יותר ב-2020 בהשוואה ל-2019, כמו גם מחוקי סגר פחות נוקשים ברחבי המדינה, הוא אמר.
תוצאות אחרות הראו כי הייתה ירידה בצריכת דלק מאובנים, במיוחד נפט, האנרגיה המתחדשת עלתה אך הדלקים הביולוגיים ירדו, עד 88% בנברסקה, כל פליטות גזי החממה הגדולות פחתו ופליטות הפחמן הדו-חמצני ירדו ב-10.4%. בנוסף לנתונים אלה, ואז השווה את צריכת האנרגיה של ארה"ב ב-2020 לזו של מדינות מאוכלסות אחרות בעולם, שכולן הראו ירידות למעט סין ואיראן.