צוות בינלאומי של חוקרים בראשות מדענים ליטאים מספק ראיות נוספות לכך שלחץ תוך גולגולתי ממלא תפקיד חשוב בגלאוקומה עם לחץ תוך עיני תקין, המהווה עד 50 אחוזים מכלל מקרי הגלאוקומה. מחקר קליני שנערך לאחרונה מראה כי לחץ תוך גולגולתי נמוך נמצא בקורלציה עם ליקויי ראיה, במיוחד באזור האף.
גלאוקומה היא אחד הגורמים המובילים לעיוורון בקרב אנשים מעל גיל 60, ונגרמת על ידי נזק לעצב הראייה. לעתים קרובות, חולי הגלאוקומה סובלים מלחץ מוגבר בתוך העין (הנקרא לחץ תוך עיני). עם זאת, לא כל האנשים עם לחץ תוך עיני גבוה מפתחים גלאוקומה. יתר על כן, גלאוקומה יכולה להתפתח במקרים של לחץ תוך עיני תקין.
"לרפואה העכשווית יש שיטות לטפל בלחץ תוך עיני גבוה ולהאט או אפילו לעצור את הפגיעה בעצב הראייה. עם זאת, שיטות אלה אינן יעילות במקרה של גלאוקומה עם לחץ תוך עיני תקין. יש מודעות גוברת בקרב הקהילה המדעית כי גלאוקומה היא מצב הנגרם בהשפעת שני לחצים – הלחץ בתוך העין והלחץ התוך גולגולתי", אומר פרופסור ארמינאס רגאוסקאס מאוניברסיטת קובנה לטכנולוגיה, ליטא.
רגאוסקאס, ראש המכון המדעי לטלמטיקה בריאותית באוניברסיטת קובנה לטכנולוגיה, הוא הממציא של טכנולוגיית מדידת לחץ תוך גולגולתי לא פולשנית, המשמשת במחקר המתואר להלן.
הוא ממשיך ומסביר כי מבחינה אנטומית, עצב הראייה מחובר למוח, והוא מוקף בנוזל השדרה. הן לחץ תוך גולגולתי, שהוא הלחץ בתוך הגולגולת שלנו ונמדד בנוזל השדרה, והן לחץ תוך עיני יכולים להשפיע על עצב הראייה. לאחרונה, חוקרים התמקדו באיזון בין שני הלחצים והקשר שלהם להתפתחות גלאוקומה.