התזונה המודרנית כוללת צריכה מרובה של מזונות מעובדים. בין המזונות המעובדים השכיחים ניתן למצוא דגני בוקר, מרגרינה, חטיפים ארוזים, נקניקיות, משקאות קלים, סוכריות, ארוחות מוכנות לאכילה ועוד. למזונות הללו יש בדרך כלל חיי מדף ארוכים יותר והם אטרקטיביים במיוחד מכיוון שהם נוחים לשימוש. לרוב הם מכילים שילוב של סוכר, שומן, מלח ופחמימות המשפיעים על מערכת התגמול של המוח, ובכך מקשים על הפסקת האכילה.
במחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של איגוד הרדיולוגיה של צפון אמריקה (RSNA), ניסו החוקרים להעריך את הקשר בין צריכת מזון מעובד לבין ריכוז השומן התוך שרירי בירך. לשם כך, הם ניתחו נתונים מ-666 אנשים שלא סבלו מאוסטאוארטריטיס – דלקת מפרקים ניוונית. מרבית המשתתפים סבלו מעודף משקל עם אינדקס מסת גוף (BMI) ממוצע של 27. בנוסף, כ-40% מהמזונות שאכלו בשנה האחרונה היו מעובדים.
החוקרים מצאו שככל שאנשים צרכו יותר מזונות מעובדים, כך היה להם יותר שומן מאוחסן בשרירי הירך, ללא קשר לכמות האנרגיה (קלורית) שצרכו בתזונתם.
"אוסטאוארתריטיס היא בעיה בריאותית עולמית יותר ויותר נפוצה ויקרה. היא התורם הגדול ביותר לעלויות טיפול רפואי שאינן קשורות לסרטן בארה"ב וברחבי העולם", אמר ד"ר אקאיה שהוביל את המחקר "מכיוון שמצב זה קשור מאוד להשמנה ולאורח חיים לא בריא, יש דרכים פוטנציאליות לשינוי אורח החיים ולניהול המחלה."
מחקר זה מספק תובנות חשובות לגבי השפעות תזונתיות על בריאות השרירים, ועשוי לספק בסיס לפיתוח תכנית טיפולית בעתיד שתתאים לחולים ותשפר את איכות חייהם.