מחקרים

מוניטור לב 24/7: כלי חדש במאבק בהפרעות קצב

לפי מחקר חדש, שימוש רציף במוניטור לב יכול לסייע לגילוי מוקדם של הפרעות מסוכנות בקצב הלב כמו פרפור פרוזדורים

מוניטור לב, אלקטרודות. אילוסטרציה

פרפור פרוזדורים הוא מצב בו מתרחשת הפרעה חשמלית בעליות הלב, אשר גורמת לשינויים מסוכנים בקצב הלב. כתוצאה מכך, עליות הלב מתכווצות במהירות ובצורה בלתי-סדירה. פרפור פרוזדורים עשוי להיות שקט ולא תסמיני, ולכן לא תמיד יזוהה בשלב מוקדם. לאורך זמן, מצב זה יכול לפגום בתפקוד הלב ולהביא לכדי אי ספיקת לב. אחד מהסיכונים המשמעותיים של פרפור פרוזדורים הוא שבץ מוחי בעקבות יצירת קרישי דם.

"לעיתים קרובות, פרפור פרוזדורים אינו מאובחן ויכול להגביר את הסיכון לשבץ איסכמי" אמר מוביל המחקר, פרופסור רנאטו לופס ממכון המחקר הקליני של Duke.

במחקר שפורסם בכתב העת של הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה, בחנו החוקרים את נתוניהם של כ-12,000 אנשים בגילאי 70 בארצות הברית, כאשר כולם היו בריאים וללא רקע רפואי של פרפור פרוזדורים.

מחצית מהמשתתפים התבקשו להשתמש במוניטור רציף שיכול לעקוב אחר פעילות הלב לאורך כל היממה. לאחר 15 חודשי מעקב, החוקרים הבחינו בעליה של 52% במספר מקרי פרפור הפרוזדורים שאובחן בקרב אותם משתתפים. עם זאת, החוקרים הופתעו לגלות כי לא נצפתה ירידה בשיעורי האשפוזים של אותם חולים עקב שבץ מוחי.

בעקבות מגפת הקורונה, החוקרים נאלצו לעצור את המחקר לפני הזמן. בשל כך, הם לא הספיקו לגייס כמות גדולה מספיק של משתתפים, שתאפשר לבחון האם השימוש במוניטור מוריד את שיעורי השבץ המוחי בחולים.

"למרות שהתוצאות לא היו חד משמעיות, הפקנו הרבה לקחים שעשויים לשמש עבור מחקרים עתידיים", אמר לופס. לדבריו, הוא מקווה שניתן יהיה להמשיך את המחקר בעתיד, ולהפיק מסקנות ברורות שיסייעו לטיפול בחולים הסובלים מפרפור פרוזדורים.

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00