יותר מ-1.5 מיליון אנשים ברחבי העולם סובלים מהתקפי ניתוק אפילפטיים, אשר נקראים גם לעיתים התקפי פטיט-מל (מחלה קטנה בצרפתית). במהלך ההתקף המטופלים חווים אובדן הכרה פתאומי אשר מלווה בשיתוק עדין למשך מספר שניות. התקפי ניתוק אלו מתרחשים בדרך כלל בילדים בגילים 4-12, והם קשורים לפעילות מוחית מסוימת, אשר נראית בהקלטות של פעילות המוח. חוקרים מאוניברסיטת רוהר בגרמניה הראו שגירוי בגרעיני המוח הקטן במכרסמים יכול לעצור התקפי ניתוק אפילפטיים אלו. המחקר פורסם בתאריך 19 למרץ 2022 בכתב העת Cellular and Molecular Life Sciences.
המוח הקטן (צרבלום), הינו אזור במוח אשר ממוקם בחלקו האחורי, ואחראי בעיקרו בתכנון, ויסות ולימוד של תנועות מוטוריות. מכיוון שלגרעינים הממוקמים בעומק המוח הקטן יש קישוריות נרחבת לאזורים שונים במוח, חוקרים הציעו כי ייתכן שניתן יהיה לטפל בהתקפי הניתוק על ידי גירוי גרעיני המוח הקטן.
החוקרים עבדו עם עכברים מהונדסים גנטית אשר פיתחו התקפי ניתוק. הם גילו שתאים של גרעיני המוח הקטן עובדים בצורה לא תקינה, ושגירוי של תאים אלה באמצעות חומר תרופתי יכול למנוע את אותה פעילות בעייתית.
מחקר זה אישר שגירוי ממוקד של גרעיני המוח הקטן יכול להפוך לגישה טיפולית עבור אנשים הסובלים מהתקפי ניתוק אפילפטיים. עם זאת, עדיין לא ברור מה עומד בבסיס השפעה זו ברמה התאית והמולקולרית.