מחקרים

מחקר בזבובי פירות משפר את ההבנה של הפרעות דיכאון

מדענים מאוניברסיטת יוהנס גוטנברג מיינץ מנסים להשיג הבנה טובה יותר של מצבים דמויי דיכאון ובכך לשפר את הטיפול בהם, על ידי מחקר הנעשה על זבובי פירות

דיכאון. אילוסטרציה

במבט ראשון, לבני אדם ולזבובי פירות יש מעט מאוד במשותף. עם זאת, בחקר זבובים אלה ניתן למעשה לגלות יותר על טבע האדם, במיוחד כשמדובר בהפרעות דיכאון. מדענים מאוניברסיטת יוהנס גוטנברג מיינץ מנסים להשיג הבנה טובה יותר של מצבים דמויי דיכאון ובכך לשפר את הטיפול בהם. התוצאות פורסמו לאחרונה בכתב העת Current Biology.

"במודל של זבוב הפירות אנחנו יכולים לאתר בדיוק היכן החומרים האלה פעילים כי אנחנו מסוגלים לנתח את כל שרשרת האיתות במוח", ציין שטראוס. "יתר על כן, ניתן גם להוכיח כל שלב בתהליך ביתר קלות". החוקרים משרים את הזבובים תחת סטרס קל וחזרתי, כגון רטט לא סדיר של המצע עליו הם נמצאים. סטרס זה גורם להתפתחות של מצב דמוי דיכאון אצל הזבובים, כלומר, הם נעים לאט יותר, מפסיקים לבחון סוכר שנתקלים בו באופן בלתי צפוי, ובניגוד לעמיתיהם הרגועים יותר פחות מוכנים לטפס על דברים. כיצד משתנה התנהגותם כאשר הזבובים מקבלים את החומרים הטבעיים השונים?

"בחנו את ההשפעות של חומרים טבעיים המשמשים ברפואה האסייתית המסורתית במודל זבוב הפירות שלנו", הסביר פרופסור רולנד שטראוס מאוניברסיטת יוהנס גוטנברג מיינץ, מהמכון לביולוגיה התפתחותית ונוירוביולוגיה. "חלקם עשויים להיות בעלי פוטנציאל אנטי-דיכאוני או לחזק את העמידות בפני סטרס כרוני ולשמש כמניעה, כך שמצב דמוי דיכאון לא יתפתח". החוקרים מתכוונים, בין היתר, להדגים את יעילותם של חומרים אלה, לזהות את הפורמולציות האופטימליות שלהם ולבודד את החומרים הפעילים בפועל בצורה טהורה מהחומר הצמחי המקורי. בטווח הארוך, חומרים אלה עשויים להיות משווקים כתרופות לדיכאון.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00