פרצטמול בהריון

מחקר חדש: קשר אפשרי בין נטילת פרצטמול בהריון לתסמיני הפרעת קשב וריכוז ואוטיזם

ראש צוות המחקר: "אנחנו מסכימים עם מחקרים קודמים לפיהם השימוש בפרצטמול בקרב הריוניות או ילודים חייב להיות רק כאשר יש צורך בו ואין בלתו"

אישה בהריון. אילוסטרציה
אישה בהריון. אילוסטרציה

מחקר מעקב אפידמיולוגי שנערך בשש מדינות באירופה מעלה אפשרות לקשר בין תסמיני הפרעת קשב וריכוז (ADD) ואף מצבים על ספקטרום האוטיזם אצל ילדים שאמהותיהם נטלו במהלך ההריון פרצטמול (acetaminophen). פרצטמול נמכר בישראל בין השאר תחת השמות אקמול, דקסמול, אברולט, אברול, פראמול, נובימול, רוקמול, פנדול ומכבימול.

דו"ח המחקר פורסם בשבוע שעבר ב-European Journal of Epidemiology.  מכון ברצלונה לבריאות גלובלית (ISGlobal) הוביל את צוות המחקר.

הצוות ניתח נתונים שנאספו ממדגמים בבריטניה, דנמרק, הולנד, איטליה, יוון וספרד לגבי יותר מ-73 אלף ילדים שלגביהם היה רישום על חשיפה טרום לידתית ופוסט-לידתית לפרצטמול. כאשר אצל אותם ילדים אובחן לפחות תסמין אחד של ADHD ומשתנה סטטיסטי מרכזי שהוסף לניתוח הסטטיסטי כדי לפקח על השפעתו. בהתאם למחקר, בין 14% ל-56% מהאמהות דיווחו שנטלו פרצטמול בעת ההריון.

עוד נטען במחקר כי לילדים שנחשפו לפרצטמול לפני שנולדו יש יותר סיכוי המוערך ב-19% למצבים בספקטרום האוטיזם (ASC) ו-21% לפתח תסמיני ADHD בהשוואה לילדים שלא נחשפו לתכשיר הזה.

ראש צוות המחקר, ד"ר סילביה אלמני ממכון ברצלונה לבריאות גלובלית, טוענת כי הממצאים שהושגו במחקר הם עקביים ודומים לממצאי מחקרים קודמים. "מצאנו כי חשיפה לפרצטמול משפיעה במידה שווה על בנים ובנות, וזאת כאשר ניסינו לאתר הבדלים ביניהם".

לדבריה, "כאשר בוחנים את כל הראיות לגבי שימוש בפרצטמול והתפתחות נוירולוגית, אנחנו מסכימים עם מחקרים קודמים לפיהם השימוש בפרצטמול בקרב הריוניות או ילודים חייב להיות רק כאשר יש צורך בו ואין בלתו".

 

 

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. מחקר שאמינותו מוטלת בספק גדול מאד. 1. מתבסס על שאלון ומסתמך על הזיכרון של הנשאלות לגבי פרצטמול שזאת תרופה שאנשים לוקחים כמו סוכריות ולא תמיד יזכרו אם לקחו וכמה לקחו. 2. התוצאות מאד לא מובהקות סיכוי גדול ב 19% … 3. עצם רמת האיבחון של התיסמונות האלו קשה ביותר לא אמינה ולא הומוגנית ובמקרים רבים שגויה.

0:00
0:00