מחקר ראשון מסוגו בעולם, שהתקיים במרכז הרפואי שיבא, מפיג את החששות ומעניק מענה לסוגיה שהטרידה נשים רבות ברחבי העולם בנושא השפעת חיסון הקורונה על הפוריות. המחקר מצביע על כך שלחיסון אין השפעה שלילית על תפקוד השחלות בנשים. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת Human Reproduction.
במסגרת המחקר נבדקה רמת הורמון AMH (אנטי-מולריאני) בקרב כ-200 נשים בגיל הפוריות (גילאי 42-18). מתוכן 129 השלימו את כל שלבי המחקר. בדיקת רמות הורמון AMH, לצד בדיקות נוספות, ידועה ומקובלת כמדד אמין להערכת תקינות שחלות ופוריות אצל נשים. הנשים נבדקו לפני קבלת מנת החיסון הראשונה נגד נגיף הקורונה ושלושה חודשים לאחר מכן, ובמהלך תקופה זו קיבלו גם את מנת החיסון השנייה. הנשים התבקשו למלא שאלונים בנושא המחזור החודשי שלהן. מתוצאות המחקר עלה כי לחיסון לא היתה השפעה שלילית על תפקוד השחלות של הנבדקות.
המחקר נערך ביוזמת ובהובלת ד"ר איה מור-ששון, רופאה בכירה באגף נשים ויולדות בשיבא, ופרופ' ירון רבינוביץ', סגן מנהל האגף ומנהל מחלקת יולדות ומומחה לפוריות. פרופ' רבינוביץ' מסר: "אחד החששות שהועלו מאז הופעת החיסון נגד קורונה נגע לכך שהוא עלול לפגוע בתפקוד השחלות של האישה וכתוצאה מכך לפגוע בפוריות. הרבה נשים ואמהות מודאגות פנו אלינו בנושא זה. מחקר פורץ דרך זה מראה כי החיסון אינו משפיע על רמת הפוריות של האישה".
עוד שותפן במחקר: ד"ר יגאל האס, ד"ר שלומי אבוחצירה, ד"ר מיכל סיון, ד"ר הדר דויטש-אמדורסקי, ד"ר טל דדון, ד"ר שלומית בלומנפלד, ד"ר רינה המי, פרופ' ראול אורביטו ופרופ' ארנון אפק – כולם מ"שיבא"; ואסטלה דרזנה מאוניברסיטת תל אביב.