מיגרנה היא כאב ראש כרוני חזק שעלול להימשך שעות ואפילו ימים, לעיתים קרובות מתלווים לה סימפטומים כמו בחילה, הקאה, רגישות מוגברת לאור ולרעש ובעיות ראיה. מדובר על הפרעה שכיחה המשפיעה לרעה על איכות החיים, אבל נשאלת השאלה האם ישנם חולים במחלות מסוימות אשר סובלים באופן עקיף גם ממיגרנה. למשל, בשנים האחרונות יש עניין הולך וגובר בקשר בין הפרעות במערכת העיכול לבין מיגרנה.
מחקר שבוצע על קבוצת חולים באיראן נועד להעריך את הקשר בין זיהום של חיידק בהליקובקטר פילורי, מחלת ריפלוקס במערכת העיכול, כיב קיבה וכיב בתריסריון, לבין מיגרנה. המחקר בוצע בקרב חולים שעברו אנדוסקופיה עליונה במערכת העיכול עקב דיספפסיה עיקשת.
בקרב 341 חולים שעברו בירור בשל דיספפסיה עיקשת [141 גברים (41.3%) ו-200 נשים (58.7%)], נמצאו 149 (43.7%) חולים הסובלים ממיגרנה. מהם 48 גברים (32.2%) ו-101 נשים (67.8%). ההבדל שנצפה בשכיחות המיגרנה בקרב גברים ונשים היה מובהק סטטיסטית.
198 חולים היו חיוביים להליקובקטר פילורי (58%), כאשר מבין אלה 138 (69.7%) סבלו גם ממיגרנה. בקרב 143 חולים שיצאו שליליים להליקובטר פילורי היו 11 (7.7%) שסבלו ממנה.
ההבדל בשכיחות המיגרנה בקרב חולים חיוביים ושליליים לחיידק היה מובהק סטטיסטית. הליקובקטר פילורי ומחלת ריפלוקס במערכת העיכול היו קשורים באופן מובהק למיגרנה. חולים עם כיב בתריסריון סבלו מכך יותר. לעומת זאת, בקרב חולים עם כיב קיבה לא נמצא מתאם מובהק סטטיסטית עם שיעור או חומרת מיגרנה.
לסיכום, החוקרים הגיעו למסקנה כי מיגרנה עשויה להיות קשורה לזיהום במערכת העיכול, זיהום בהליקובקטר פילורי ולכיב בתריסריון. כמו כן הם משערים כי הטיפול בהפרעה במערכת העיכול הבסיסית עשוי לשפר את השליטה בכאבי הראש.