מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת מלבורן שבאוסטרליה ופורסם בכתב העת British Medical Journal, מצא כי רופאים אוסטרליים חשופים יותר לתביעות רשלנות רפואית אם הם לא שמחים, שחוקים מעבודתם, עובדים באזורים כפריים, או אם הם סבלו לאחרונה ממחלה או פציעה. בנוסף לכך, המחקר מצא גם כי רופאים בעלי אישיות "נעימה" נוטים פחות להיתבע.
המחקר ניתח את התגובות של למעלה מ-12,000 רופאים אוסטרלים לסקר של איזון תעסוקה וחיים בין השנים 2013 ל-2018. הסקר כלל שאלות בנושאי גיל, מגדר, סוג התמחות, אישיות, בריאות, שביעות רצון מהחיים, תנאי עבודה והאם נתבעו בעבר. בנוסף לגורמים אלה, הזיהוי של גורמי סיכון נוספים עשוי להיות חשוב עבור מעסיקים, רגולטורים ורופאים שמטפלים ברופאים חולים.
מעבר לכך, ישנה חשיבות רבה להבנה מדוע רופאים מסוימים נתבעים, מפני שלטעויות של רופאים יכולות להיות השלכות קשות ומרחיקות לכת על המטופלים שלהם ויכולות לעלות כסף רב למערכת הבריאות.
בנוסף לכך, מחקרים נוספים שנעשו בעבר הראו כי רופאים גברים מבוגרים אשר עסקו בכירורגיה ושהתלוננו עליהם בעבר, היו האוכלוסייה עם הסיכון הגבוה ביותר להיתבע. אך מפני שלא כל הכירורגים הגברים נתבעים, ככל הנראה ישנן סיבות נוספות כגון עבודה, בריאות ומאפיינים אישיותיים שמעלות את הסיכון להיתבע
. בנוסף ישנה חשיבות רבה להפחתת עייפות הרופאים על ידי צמצום שעות העבודה הרבות שלהם, וכן יצירת סביבת עבודה תומכת ושיפור אורחות חייהם של הרופאים כמו למשל באמצעות אורח חיים בריא ותוכניות לפסיכולוגיה חיובית. אלה עשויים להפחית את הסיכון של רופאים ורופאות להיתבע ולשפר את בטיחות החולה.