על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת Neurology, נשים שילדו תינוקות במשקל נמוך מ-2.5 קילוגרמים עלולות לסבול מבעיות זיכרון וחשיבה בשלב מאוחר יותר בחיים בהשוואה לנשים שילדו תינוקות שאינם במשקל נמוך. ההשפעה על זיכרון ומיומנויות חשיבה הייתה שוות ערך לשנה עד שנתיים של הזדקנות עבור אלו שילדו תינוק בלידה במשקל נמוך.
עם זאת, חשב לציין כי המחקר אינו מוכיח כי לידה של תינוק במשקל לידה נמוך גורמת לבעיות עתידיות בזיכרון ובחשיבה, אלא רק מראה על אסוציאציה. "מעבר לכך, מחקרים קודמים הראו שלנשים שעברו לידה של תינוק במשקל נמוך יש סיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם וללחץ דם גבוה", אמרה החוקרת הראשית של המחקר, "המחקר שלנו מצא שהיסטוריה של ילד עם משקל לידה נמוך עשויה להיות גם סמן לקוגניציה לקויה יותר בהמשך החיים."
במחקר השתתפו 15,323 משתתפות בגיל ממוצע של 62 לאחר שביצעו מבחני חשיבה וזיכרון. כל המשתתפות עברו לידה אחת לפחות, ולכ-1,224 נשים, או 8%, הייתה היסטוריה לידה של תינוק במשקל נמוך. משקל לידה נמוך הוגדר כפחות מ-2.5 קילוגרם להריונות שנמשכו יותר מ-20 שבועות.
המשתתפות מילאו שאלון לגבי סיבוכי ההריון, תוצאות הלידה, משקל הלידה ומידע נוסף, לצד סדרה של מבחני חשיבה וזיכרון. לאחר מכן שילבו החוקרים ציונים ממוצעים של מבחני הזיכרון והיכולת של המשתתפות להגיב במהירות ובצורה מדויקת למצב, כמו גם מבחנים של למידה וזיכרון עבודה.
המחקר הראה כי בממוצע, ההבדל בציונים בין אלו שילדו ילד במשקל נמוך לבין אלו שלא היה -0.06 עבור מבחני מהירות וקשב ו-0.05 עבור זיכרון למידה וזיכרון עבודה (ציונים גבוהים יותר הצביעו על זיכרון וחשיבה טובים יותר).