אנשים שאוכלים או שותים יותר מזונות עם נוגדי חמצון מסוימים הקרוים פלבונולים, הנמצאים במספר פירות וירקות, תה ויין, עשויים להיות בעלי קצב איטי יותר של ירידה בזיכרון, על פי מחקר שפורסם ב-22 בנובמבר 2022, בגיליון מקוון של נוירולוגיה, כתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
פלבונולים הם סוג של פלבונואידים, קבוצה של כימיקלים המצויים בפיגמנטים צמחיים וידועים בהשפעותיהם המועילות על הבריאות. במחקר השתתפו 961 אנשים עם גיל ממוצע של 81 ללא דמנציה. הם מילאו שאלון בכל שנה על התדירות שבה הם אכלו מזונות מסוימים. הם גם השלימו מבחני קוגניציה וזיכרון שנתיים הכוללים זכירת רשימות של מילים, זכירת מספרים והצבתם בסדר הנכון. הם נשאלו גם על גורמים אחרים, כגון רמת ההשכלה שלהם, כמה זמן הם ביצעו פעילות גופנית וכמה זמן הם בילו בפעילויות המפעילות את המוח כמו קריאה ומשחקים. הם היו במעקב במשך שבע שנים בממוצע.
האנשים חולקו לחמש קבוצות שוות על פי כמות הפלבונולים שהיו להם בתזונה. בעוד שהכמות הממוצעת של פלבונול במבוגרים בארה"ב היא כ-16 עד 20 מיליגרם (מ"ג) ליום, אוכלוסיית המחקר קיבלה צריכה תזונתית ממוצעת של פלבונולים כוללת של כ-10 מ"ג ביום. הקבוצה הנמוכה ביותר צרכה כ-5 מ"ג ביום, והקבוצה הגבוהה ביותר צרכה בממוצע 15 מ"ג ביום; שהוא שווה ערך לכוס אחת של עלים ירוקים כהים.
"זה מרגש שהמחקר שלנו מראה שבחירות תזונתיות מסוימות עשויות להוביל לקצב איטי יותר של ירידה קוגניטיבית", אמר מחבר המחקר תומאס מ. הולנד, רופא מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת ראש בשיקגו. "משהו פשוט כמו לאכול יותר פירות וירקות ולשתות יותר תה הוא דרך קלה לאנשים לקחת חלק פעיל בשמירה על בריאות המוח שלהם."
אני משתמש קבוע שנים רבות בקורקומול 2 כפיות ביממה, פלפל אדום עלים ירוקים מיץ גזר מיץ רימונים,אבוקדו פרי הדר אפרסון בננה ,יש השפעה של ממש על הראיה,בן 86..