דלקת כרונית בדרכי הנשימה ונפחת הריאות (אמפיזמה) – מחלת ריאות כרונית הגורמת לקשיי נשימה – שכיחות יותר בקרב מעשני קנאביס מאשר מעשני סיגריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Radiology, כתב עת של החברה הרדיולוגית של צפון אמריקה. החוקרים אמרו כי ייתכן שההבדל נובע מהאופן שבו מעשנים קנאביס ומהעובדה שעשן קנאביס נכנס לריאות ללא סינון.
קנאביס הוא אחד החומרים הפסיכואקטיביים הנפוצים ביותר בעולם והחומר המעושן הנפוץ ביותר אחרי טבק. השימוש בו גדל בשנים האחרונות על רקע לגליזציה של קנאביס למטרות פנאי בקנדה ובמדינות רבות בארה"ב. השימוש הגובר יצר צורך דחוף באיסוף מידע על השפעות הקנאביס על הריאות, מידע שחסר כיום.
"אנחנו יודעים מה סיגריות עושות לריאות", אמרה מחברת המחקר ג'יזל רווח, רדיולוגית לב-חזה ופרופסור באוניברסיטת אוטווה באוטווה, קנדה. "יש ממצאים נחקרים ומבוססים היטב של השפעת עישון הסיגריות על הריאות. על קנאביס אנחנו יודעים מעט מאוד".
כדי לגלות עוד, ד"ר רווח ועמיתיה השוו תוצאות CT חזה של 56 מעשני קנאביס עם אלה של 57 נבדקים לא מעשנים, ו-33 מעשנים טבק בלבד.
שלושה רבעים ממעשני הקנאביס סבלו מאמפיזמה, מחלת ריאות כרונית הגורמת לקשיי נשימה, לעומת 67% ממעשני הטבק בלבד. רק 5% מהלא מעשנים סבלו מאמפיזמה. אמפיזמה פרה-ספטלית, הפוגעת בצינורות הזעירים המתחברים לשקי האוויר בריאות, הייתה תת-הסוג השולט באמפיזמה שנצפתה במעשני קנאביס בהשוואה לקבוצת מעשני הטבק.
בנוסף לכך, דלקת בדרכי הנשימה הייתה שכיחה יותר בקרב מעשני קנאביס מאשר אצל לא מעשנים ומעשני טבק בלבד, וכך גם גינקומסטיה – רקמת שד גברית מוגדלת עקב חוסר איזון הורמונלי. גינקומסטיה נמצאה אצל 38% ממעשני קנאביס, לעומת 11% ממעשני הטבק בלבד ו-16% מהבקרות.