גיל המעבר מוגדר בספרות המקצועית כתקופה שמעבר לתקופת הפוריות. בתקופת המעבר, חלה ירידה הדרגתית בייצור והפרשת האסטרוגן והפרוגסטרון. רוב האיברים בגוף האישה מכילים קולטנים לאסטרוגן ומושפעים ממנו, בדרכים שונות למרות שגיל המעבר אינו מוגדר כמחלה, אין ספק שהחסר ההורמונלי מביא, בסופו של דבר, לעלייה בתחלואה שהיא מעבר לסיכון הצפוי עקב הגיל בלבד וניתנת להורדה על ידי מתן טיפול הורמונלי. למרות שגלי חום היא התלונה השכיחה ביותר, תסמיני גיל המעבר אינן רק גלי חום והזעה בלילה. את התסמינים השונים המדווחים על ידי נשים ניתן לחלק לשורה של תסמינים גופניים ונפשיים שונים וכן לתלונות מיניות שונות.
מחקרים וטיפולים שונים מנסים למצוא מזור לחלק מתסמיני גיל המעבר ולאיכות החיים הקשורה לנשים בגיל הפוסט מנופאזה (גיל המעבר). מחקר חדש, שהתפרסם לאחרונה בכתב העת האירופאי למדע הספורט ביקש לנתח את ההשפעה של תכנית אימוני צ׳י-קונג על חומרת תסמיני גיל המעבר ועל איכות חיים הקשורה לבריאות (HRQoL) אצל נשים פוסט-מנופאוזאליות.
החוקרים ביצעו מחקר קליני שכלל 125 נשים, כמחציתן היו חלק מקבוצת ניסוי והשאר קבוצת ביקורת. חומרת התסמינים הקשורים לגיל המעבר אצל הנשים וכן HRQoL הוערכו באמצעות דירוג בן 36 פריטים עם רמו תחומרה שונות, לפני ולאחר תקופת ההתערבות.
תוצאות המחקר הצביעו על שיפור משמעותי בחומרת התסמינים של גיל המעבר בתחום הסומטי, הפסיכולוגי והאורוגניטלי, כמו גם בדירוג הכולל של ה-MRS. בנוסף, המשתתפות אשר הוקצו לקבוצת הצ׳י-קונג חוו שיפור בבריאות הכוללת, בתפקוד הפיזי, בסיבולת כאב, בחיוניות ובבריאות הנפשית.
החוקרים סיכמו כי בקרב נשים בגיל המעבר, תכנית אימוני צ׳י-קונג בת 12 שבועות הדגימה השפעות חיוביות על חומרת תסמיני גיל המעבר ו-HRQoL.