אנשים רבים מתקשים להקפיד על הרגלי שינה בריאים ולשמור על משך שינה מספק עקב הלחצים הרבים איתם הם מתמודדים בחיי היום-יום. במחקרים קודמים שחקרו את השפעותיה של "שינה לא בריאה", כזו שעולה על 9 שעות או אורכת פחות מ-7 שעות, התגלה מתאם בין שינה לא בריאה לבין עליה בסיכון לחלות בסוכרת. מדובר במחלה מטבולית שכיחה בה יש ירידה בייצור ובהפרשה של ההורמון אינסולין, שאחראי על איזון רמות הסוכר בדם. כתוצאה מכך, באדם חולה רמת הסוכר בזרם הדם תעלה. עם התקדמות המחלה, רבים מהחולים יסבלו מסיבוכים שונים הכוללים פגיעה ביכולת לחוש כאב, פגיעות בראייה, וביכולת הגוף לשמור על מאזן אנרגטי תקין.
במחקר חדש שהתפרסם בכתב העת Diabetologia החוקרים רצו לכלול בקבוצת נבדקים אנשים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך וממוצא אפרו-אמריקאי, אשר לא נכללו במחקרים קודמים. באופן זה, תוצאות המחקר יוכלו לשקף טוב יותר את המגוון האנושי באוכלוסייה.
החוקרים אספו מידע מ-36,000 משתתפים בוגרים מ-12 מדינות שונות. הם גילו כי ישנה חשיבות גבוהה לשמירה על איכות השינה באמצע החיים, ובייחוד להקפדה על שינה רציפה של מספר שעות מספק על מנת להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות לבביות-מטבוליות כמו סוכרת.
החוקרים מצאו קשר חזק במיוחד בין היארעות סכרת לבין נבדקים שסבלו משינויים קיצוניים במשך השינה שלהם. הם מדגישים כי יש צורך במחקרים נוספים שיעריכו גורמים סביבתיים המשפיעים על אורח החיים של הנבדקים מהאוכלוסיות המוחלשות, על מנת לבחן את השפעתם על הסיכוי לחלות בסוכרת לצד ההשפעה של איכות השינה.
טוב הכל נכון אבל מה עושים כדורים אחרי זמן לא משפיעים ולא טובים לגוף מאוד קשה להגיע לשינה למי שסובל מחוסר שינה