החוקרים ממליצים לחסן ילדים עם אפילפסיה קשה כנגד שפעת בשל הסיכון הגבוה כי הנגיף מעורר התקפים קשים לאחר תחלואה, על פי מחקר חדש. המחקר, בהובלת מכון המחקר לילדים ע"ש מרדוק ואוניברסיטת מלבורן, מצא כי מתן עונתי של החיסון נגד שפעת צריך להיות בראש סדר העדיפויות של אלה עם תסמונת Dravet SCN1A-postive – צורה קשה של מחלת האפילפסיה, מחלה שהמתבטאת בפרכוסים חוזרים – בהתחשב בסבירות גבוהה של תסמינים נוירולוגיים חמורים וסיבוכים כגון החמרה בהתקפים, הידרדרות השפה והכישורים המוטוריים ואפילו מוות לאחר הידבקות בשפעת.
נוירולוגית ילדים, ד"ר קתרין האוול מארגון "ילדי מרדוק", אמרה כי ההחלטה של הורים לחסן ילדים עם תסמונת זו הייתה מורכבת משום שהתקפים יכולים להיות מופעלים הן על ידי זיהום והן על ידי חיסון. ד"ר האוול אמרה כי למרות שידועי כי החולים בתסמונת סובלים מתדירות גבוהה של פרכוסים ממושכים בזמן תחלואה בנגיף, ההשפעה של נגיף השפעת על החולים לא נחקרה בעבר.
המחקר, שפורסם בכתב העת Neurology, כלל ילדים עם תסמונת Dravet SCN1A-postive שסבלו מזיהום בנגיך השפעת בבית החולים המלכותי לילדים ובית החולים אוסטין. החוקרים מצאו כי 21 ילדים נדבקו בשפעת 24 פעמים, כאשר סיבוכים מוחיים דווחו ב־88% מהמקרים. כולם הגיעו לבית החולים כאשר 75% החלימו במהירות, אך מוות או סיבוכים מוחיים ארוכי טווח נצפו באחד מכל חמישה מקרים של תחלואה בנגיף. ביניהם הם קיבלו 60 חיסונים נגד שפעת כאשר רובם סובלים היטב את החיסון.