מיגרנה הינה תופעה שכיחה באוכלוסייה הכללית, אך היא מופיעה בשכיחות גבוהה פי שלוש בנשים ביחס לגברים. מיגרנות ידועות כבעלות קשר לסיכון מוגבר ללקות בשבץ מוחי. כיום, ישנם מגוון טיפולים למניעת מיגרנות. בין היתר, אנשים הסובלים ממיגרנות תכופות מטופלים לעיתים בתרופה בשם "פרופרנולול" שיכולה למנוע את הופעת המיגרנה. עם זאת, עד כה לא נעשו מחקרים שבחנו את יעילות התרופה מבחינת הפחתת הסיכון לחלות בשבץ מוחי.
"מיגרנה היא גורם סיכון שלעתים קרובות מתעלמים ממנו בהקשר של בעיות קרדיווסקולריות. עד לאחרונה, טיפולים מונעים לאנשים הסובלים ממיגרנות לא היו זמינים", אמר מחבר המחקר הראשי פרופסור מולוברהאן מוגוס מבית הספר לאחיות ונדרבליט בטנסי. "נשים רבות סובלות ממיגרנות, וחשוב לציין שפרופרנולול עשויה להועיל להן".
לצורך המחקר, החוקרים סקרו יותר מ-3 מיליון רישומי בריאות אלקטרוניים. הם זיהו אנשים שסבלו ממיגרנה ואשר פיתחו שבץ, וכאלו שסבלו ממיגרנה ולא פיתחו שבץ. לאחר מכן הם בחנו אילו מטופלים קיבלו טיפול תרופתי בפרופרנולול, והאם התרופה השפיעה על הסיכוי שלהם ללקות בשבץ.
תוצאות המחקר הוצגו בכנס השבץ הבינלאומי של האגודה האמריקאית לשבץ מוחי. החוקרים גילו כי טיפול בפרופרנולול היה קשור לסיכוי נמוך יותר לפתח שבץ בנשים עם מיגרנה. למעשה הסיכון לפתח שבץ מוחי היה נמוך ב-52% עבור נשים שנטלו את התרופה.
החוקרים מאמינים שיש ליישם את תוצאות המחקר במוסדות בריאותיים שונים על מנת לזהות בשלב מוקדם את הנשים הסובלות ממיגרנה ואשר מצויות בסיכון מוגבר לשבץ איסכמי. באופן זה, ניתן יהיה להעניק להן טיפול מונע בהקדם ולשפר את בריאותן.