מחקרים

סימנים של שחיקה: איך מזהים אנשים בסיכון?

ההשפעות הפיזיות והפסיכולוגיות של שחיקה כוללות מחלות לב וכלי דם, כאבים הקשורים לפציעות שרירים ושלד, בעיות שינה ודיכאון

שחיקה. אילוסטרציה

אין זה נדיר שאנשים מרגישים מיואשים בעבודתם וחווים תחושת שחיקה לפרקי זמן קצרים או ארוכים. "מצאנו שכ-13% מהעובדים הנורבגיים נמצאים בסיכון גבוה לשחיקה בעבודה", אומר ליאון דה ביר, פרופסור חבר לעבודה ופסיכולוגיה ארגונית באוניברסיטה הנורבגית למדע וטכנולוגיה.

דה ביר תרם למחקר חדש על שחיקה שפורסם בכתב העת הסקנדינבי לפסיכולוגיה עם עמיתים מקבוצת המחקר מקומות עבודה בריאים. הם עובדים על כלי חדש שיכול לזהות אנשים שנמצאים בסיכון לסבול משחיקה.

ההשפעות הפיזיות והפסיכולוגיות של שחיקה כוללות מחלות לב וכלי דם, כאבים הקשורים לפציעות שרירים ושלד, בעיות שינה ודיכאון. ארגונים יכולים גם לאבד עובדים מוכשרים ולחוות עלייה בהיעדרויות ממחלה ואובדן פרודוקטיביות.

אם אתם מתמודדים עם דרישות ולחץ בעבודה שנראים בלתי פתירים, ולעתים קרובות חוויתם את הסימפטומים הבאים בשבועות האחרונים, זה עשוי להיות סימן לכך שאתם על סף שחיקה:

  1. אתה מרגיש מותש נפשית בעבודה.
  2. אתה מתקשה להרגיש נלהב לגבי העבודה שלך.
  3. אתה מתקשה להתרכז כשאתה עובד.
  4. לפעמים אתה מגיב יתר על המידה בעבודה בלי להתכוון.

חשוב לזהות את הסימנים המוקדמים של שחיקה על מנת למתן את ההשפעות המזיקות. סימני האזהרה מופיעים לעתים קרובות לפני שהמצב הרחיק לכת, וחשוב להצליח לזהות אותם. "להתעלמות מהסיכון הטמון בשחיקת עובדים ולאי טיפול בו בשלב מוקדם יכולות להיות השלכות ארוכות טווח", אומר דה ביר.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00