תזונה

על הקשר בין המעי, המוח וסיבים תזונתיים

חוקרים חקרו כעת אם פרה-ביוטיקה מסוימת יכולה להשפיע גם על תפקוד המוח על-ידי שיפור התקשורת בין אוכלוסיית החיידקים של המעי למוח

תזונה מבוססת צומח. אילוסטרציה

פרה-ביוטיקה משמשת לטיפוח התיישבות של חיידקים מועילים במעיים. סיבים תזונתיים בלתי ניתנים לעיכול אלה נמצאים במזונות צמחיים כמו בצל, כרישה, ארטישוק, חיטה, בננות ובריכוזים גבוהים בשורש העולש. הם תומכים בבריאות המעי על ידי קידום הצמיחה והפעילות של חיידקי מעיים מועילים. חוקרים חקרו כעת אם פרה-ביוטיקה מסוימת יכולה להשפיע גם על תפקוד המוח על ידי שיפור התקשורת בין אוכלוסיית החיידקים של המעי למוח.

המחקר ההתערבותי בראשות המרכז הרפואי של אוניברסיטת לייפציג מצביע על כך שצריכה של פרה-ביוטיקה תזונתית במינון גבוה מובילה לירידה בהפעלת המוח הקשורה לתגמול בתגובה לגירויי מזון עתירי קלוריות. "התוצאות מצביעות על קשר פוטנציאלי בין בריאות המעי לבין תפקוד המוח, במקרה זה קבלת החלטות הנוגעות למזון", אומרת ד"ר ורוניקה ויטה, מחברת המחקר ומדענית במרכז הרפואי של אוניברסיטת לייפציג.

במחקר השתתפו מבוגרים צעירים בגיל העמידה הסובלים מעודף משקל, אוכלי כל שניזונו מתזונה מערבית. 59 המתנדבים צרכו 30 גרם אינולין, פרה-ביוטיקה משורש העולש, מדי יום במשך 14 יום. במהלך הדמיית MRI תפקודית, הוצגו למשתתפים תמונות של מזון והם נשאלו כמה הם רוצים לאכול את הארוחות המתוארות. לאחר ניסוי ה-MRI, הם קיבלו את המנה בעלת הדירוג הגבוה ביותר והתבקשו לצרוך אותה.

בדיקת ה-MRI חזרה על עצמה בארבע נקודות זמן, לפני ואחרי מתן פרה-ביוטיקה ולפני ואחרי שלב פלצבו שבו המשתתפים קיבלו תכשיר בצפיפות אנרגיה זהה אך ללא פרה-ביוטיקה. כאשר המשתתפים העריכו מזונות עתירי קלוריות, הייתה פחות הפעלה של אזורי מוח הקשורים לתגמול לאחר שהם צרכו את הסיבים הפרה-ביוטיים. השפעה זו לוותה בשינוי בהרכב חיידקי המעיים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00