פסוריאזיס

פסוריאזיס אינה נגרמת על ידי מוטציות ספונטניות בתאי העור

בניגוד למחלות דלקתיות אחרות, כגון מחלות מעי דלקתיות או מחלת כבד כרונית, מוטציות סומטיות לא היו אחראיות להתחלה או להתפשטות של פסוריאזיס

פסוריאזיס. צילום: שאטרסטוק

הצוות ממכון Wellcome Sanger ושותפיהם, ריצפו דגימות עור מ-111 אנשים עם פסוריאזיס. הם לא מצאו גנים מוטנטים בכתמי הפסוריאטיקה שלא עברו מוטציה גם ברקמת העור הבריאה של האדם.

המחקר, שפורסם בכתב העת Nature Genetics, מצביע על כך שבניגוד למחלות דלקתיות אחרות, כגון מחלות מעי דלקתיות או מחלת כבד כרונית, מוטציות סומטיות לא היו אחראיות להתחלה או להתפשטות של פסוריאזיס. אישור כי פסוריאזיס אינה נגרמת על ידי מוטציות סומטיות כלשהן מאפשר לחוקרים להמשיך לחקור גורמים אחרים להתפתחות המחלה.

עם הזמן, כל התאים בגופנו יצברו מוטציות, הידועות כמוטציות סומטיות. אלה יכולות לנבוע משגיאות שכפול תאי, השפעה של כימיקלים וגורמים סביבתיים. בעוד שחלק מהמוטציות הללו יכולות להוביל לסרטן, רבות מהן אינן מזיקות. כאשר מוטציה מעניקה לתא אחד יתרון על פני שכניו, היא ידועה כמוטציה מניעה, וזה מאפשר לתאים שעברו מוטציה לגדול ולהתפשט.

לאחרונה החלו מחקרים לבחון את האפשרות כי מוטציות מניעות גורמות למחלות לא סרטניות על ידי השפעה על תפקוד הרקמה או השפעה על התפשטות המחלה בגוף. בעבודה קודמת של מדעני מכון Wellcome Sanger, מוטציות אלה הוכחו כבעלות השפעה על מחלות כגון מחלות מעי דלקתיות. במחקר זה, בדקו אם הדבר נכון גם לגבי פסוריאזיס, וגילו כי לא כך המצב.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00