מחקרים

שומעים? מחקרים גילו טיפול מבטיח לטנטון

מחקר שנערך לאחרונה על ידי חוקרים במכון קרסגה לחקר השמיעה באוניברסיטת מישיגן מציע אופציית טיפול אפשרית לטנטון

טנטון. אילוסטרציה

טנטון, זמזום או שריקה ששומעים בתוך הדממה, משתנה בין קול חלש ומעצבן מעט אצל חלק מהאנשים, ובלתי נסבל לחלוטין עבור אנשים אחרים. עד 15% מהמבוגרים בארצות הברית סובלים מטנטון, כאשר כמעט 40% מהסובלים מהמצב סובלים ממנו באופן כרוני ומחפשים הקלה. מחקר שנערך לאחרונה על ידי חוקרים במכון קרסגה לחקר השמיעה באוניברסיטת מישיגן מציע אופציית טיפול אפשרית.

סוזן שור, פרופסורית במחלקה לרפואת אף אוזן גרון במישיגן ובמחלקות לפיזיולוגיה והנדסה ביו-רפואית של אוניברסיטת מישיגן, הובילה מחקר על האופן שבו המוח מעבד מידע דו-חושי, וכיצד ניתן לרתום תהליכים אלה לגירוי מותאם אישית לטיפול בטנטון. ממצאי הצוות שלה פורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

המחקר גייס 99 אנשים עם טנטון סומטי, צורה של הטנטון בה תנועות כגון הידוק הלסת, או הפעלת לחץ על המצח, גורמות לשינוי ניכר בגובה או בעוצמה של הצלילים הנשמעים. כמעט 70% מהסובלים מטנטון סובלים מטנטון סומטי. לדברי שור, מועמדים עם טנטון סומטי קשה, כמו גם מועמדים עם ליקוי שמיעה רגיל עד בינוני, היו זכאים להשתתף.

"לאחר ההרשמה, המשתתפים קיבלו מכשיר נייד שפותח ויוצר לשימוש ביתי", אמרה. "המכשירים תוכנתו לקרוא את אופי הטנטון האישי של כל משתתף, תוך שילוב גירוי חשמלי ליצירת גירוי דו-חושי".

משתתפי המחקר חולקו באופן אקראי לאחת משתי קבוצות. הקבוצה הראשונה קיבלה טיפול דו-חושי, או פעיל, תחילה, ואילו השנייה קיבלה טיפול קולי בלבד והיוותה את קבוצת הבקרה. הצוות מצא כי כאשר המשתתפים קיבלו את הטיפול הדו-חושי, הם דיווחו באופן עקבי על שיפור באיכות החיים והפחתה משמעותית בעוצמת הטנטון. במקביל, השפעות אלה לא נראו בקבוצת הבקרה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. נשמע מעניין רוצה להבין יותר את בנושא

  2. מדובר במחקר/המצאה שכולם מדברים עליה בקהילת הטינטון, מדובר בהפחתה של עד 75% אצל המשתתפים שזה לא פחות מדרמטי. מדברים על כך שזה יצא לשוק ב 2024 וצפוי בתקווה לחולל שינוי מהותי בחייהם של מי שסובלים מטינטון.
    חבל שאין הרבה עידכונים באתרים בישראל, מקווה שיגיע במהירות לתשומת ליבם של מכוני שמיעה כדי שינגישו את השימוש במכשיר לכשיצא.

    1. הי.. אולי אתה יודע אם זה כבר יצא או יצא או אם יש דיבור שזה יגיע לישראל?

0:00
0:00