מחקרים

שימוש בסוכר אצות יכול לעזור להילחם בסרטן עור

חוקרים ממרכז מופיט לסרטן בראשות ביולוג הסרטן אריק לאו, זיהו דרך טבעית יחסית להגדיל את מספר התאים ואת הפעילות האנטי-סרטנית של הלימפוציטים החודרים לגידולים

אצות. אילוסטרציה

אימונותרפיה (טיפול המתבסס על מערכת החיסון) שיפרה את התוצאות הטיפול של חולים רבים עם סרטן, כולל מלנומה. עם זאת, טיפולים אלה יעילים רק עבור קבוצה קטנה של חולים. מחקרים רבים בוחנים שיפור בתגובה לטיפולים, כולל מחקר מסוים המתמקד בשיפור לימפוציטים החודרים לגידולים. לימפוציטים הם תאים של מערכת החיסון שעוזרת לנו להילחם בגורמים הפוגעים בגופנו, הזיהומים השונים או גידולים. לימפוציטים החודרים לגידולים הם לימפוציטים שיכולים לזהות ולתקוף את התאים הסרטניים, אך לעתים קרובות אין מספיק מהם או שהם אינם מסוגלים לרתום תגובה חזקה מספיק כדי לדכא באופן מתמשך את צמיחת הגידול והתפשטותו.

חוקרים ממרכז מופיט לסרטן בראשות ביולוג הסרטן אריק לאו, זיהו דרך טבעית יחסית להגדיל את מספר התאים ואת הפעילות האנטי-סרטנית של הלימפוציטים החודרים לגידולים. במאמר חדש שפורסם בכתב העת Nature Cancer, הצוות של לאו מדגים כיצד L-fucose, סוכר צמחי לא רעיל הנמצא בכמות גדולה באצות אדומות וחומות, יכול להחזק את הלימפוציטים החודרים לגידולים, לקדם חסינות אנטי-סרטנית ולשפר את היעילות של טיפולי אימונותרפיה.

מולקולת הסוכר L-fucose, אף על פי שהיא נמצאת במזון, יכולה להיות מיוצרת בתאי הגוף שלנו באמצעות פירוק ובניה מחדש של מולקולות אחרות. הוא חשוב לתהליכים חיסוניים והתפתחותיים, וחריגות בייצור ובשימוש ב-L-fucose קשורות למחלות, ביניהן סרטן.

"הרמות הכלליות של L-fucose בתאי מלנומה יורדות והאופן שבו התאים משתמשים ב-L-fucose משתנה במהלך התפתחות הגידול. עם זאת, מצאנו כי העלאת רמות L-fucose באמצעות תוספי מזון יכולה לדכא גידולים, להגדיל באופן משמעותי את רמות הלימפוציטים החודרים לגידולים ולשפר את היעילות של חלק מהאימונותרפיות במודלים שלנו בבעלי חיים. אצל בני אדם, רמות גבוהות יותר של L-fucose במלנומות נקשרות למחלה פחות אגרסיבית ולתגובות טובות יותר לטיפול", אמר לאו, מחבר המחקר הראשי ועוזר חבר במחלקה לביולוגיה של הגידול.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00