מחקרים הראו כי שינה איכותית יכולה לעזור לחזק את החוסן הנפשי אל מול דיכאון וחרדה. המחקר, בראשות חוקרים מאוניברסיטת יורק, מדגיש כי לחץ כרוני הוא גורם סיכון מרכזי למספר הפרעות נפשיות, כולל דיכאון וחרדה, אך שינה איכותית ואסטרטגיות התמודדות – כגון היכולת לחשוב מחדש על המצב כדי לראות את הצד החיובי שבו – יכולות לסייע בשיפור הבריאות הנפשית כאשר מתמודדים עם חוויות שליליות או מלחיצות.
המחקר בחן נתונים של יותר מ-600 משתתפים במהלך מגיפת הקורונה בשנת 2020 – תקופה בה אנשים היו נתונים בלחץ ממושך. הם ביקשו לבחון את התיאוריה שאסטרטגיות התמודדות תומכות בתוצאות חיוביות בתחום בריאות הנפש, ויכולות להשתפר בעזרת שינה איכותית.
אמה סאליבן, דוקטורנטית מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת יורק, אמרה: "מכיוון שמגפת הקורונה הייתה תקופה ממושכת של לחץ עבור אנשים ברחבי העולם כולו, היא הציעה לנו הקשר ייחודי שבו נוכל לענות על שאלות המחקר שלנו.
"זהו המחקר הראשון שחקר את הדרכים שבהן אסטרטגיות התמודדות חיוביות ואיכות השינה משפיעות על דיכאון וחרדה כאשר חווים גורם לחץ כרוני בעולם האמיתי. מצאנו כי איכות שינה טובה יותר נקשרה לירידה בתסמינים של דיכאון וחרדה בחודשים הראשונים של מגפת הקורונה. ממצאים אלה מדגישים את החשיבות של התמקדות הן באסטרטגיות התמודדות חיוביות והן באיכות השינה כאשר סובלים מתקופות של לחץ כרוני".