מחקרים

שינויים מוחיים הקשורים לפיברומיאלגיה בנוער

ניתוח השינויים המוחיים המתרחשים בשלבים הראשונים של פיברומיאלגיה בנוער יכול לעזור להבין טוב יותר את מהלך המחלה, שלא הוערכה מנקודת מבט זו עד כה

פיברומיאלגיה. אילוסטרציה

פיברומיאלגיה בנוער היא תסמונת המאופיינת בכאב כרוני המשפיע על כל הגוף. המחלה גורמת לעייפות, כמו גם הפרעות בשינה ובמצב רוח. היא משפיעה על ילדים ומתבגרים, בעיקר בנות, ברחבי העולם והיא מופיעה בתקופה קריטית של התפתחות המוח. ניתוח השינויים המוחיים המתרחשים בשלבים הראשונים של פיברומיאלגיה בנוער יכול לעזור להבין טוב יותר את מהלך המחלה, שלא הוערכה מנקודת מבט זו עד כה.

מחקר שפורסם בכתב העת Arthritis and Rheumatology מאפיין לראשונה את השינויים בנפח החומר האפור במוח בקרב מתבגרים שסובלים מפיברומיאלגיה בנוער, והוא מנתח את הרלוונטיות התפקודית והקלינית שלו. המחקר תורם לזיהוי גורמים פוטנציאליים שיסייעו לבחון את יעילותם של טיפולים שונים כדי להפוך את השינויים המוחיים הללו. את המחקר החדש מובילות החוקרת מריה סוניול והמרצה מרינה לופז סולה, מקבוצת המחקר Pain and Emotion Neuroscience Laboratory של הפקולטה לרפואה ומדעי הבריאות והמכון למדעי המוח של אוניברסיטת ברצלונה.

המחקר, אשר מיישם מספר טכניקות מחקר בתחום הנוירופיזיולוגיה, הסתמך על השתתפותן של 34 נערות מתבגרות שנפגעו מהמחלה וקבוצת ביקורת של 38 מתבגרים בריאים. המחקר החדש בוצע בשיתוף פעולה עם הפרופסורים סומיטה קאשיקאר-צוק ורוברט קוגהיל, חברי בית החולים לילדים בסינסינטי (ארצות הברית).

המחקר גילה כי למתבגרים עם פיברומיאלגיה בנוער יש פחות חומר אפור באזור במוח החשוב בתהליך עיבוד הכאב. עובדה זו יכולה להיות קשורה למעורבות מוגזמת של מעגלים מוחיים המעבדים כאב והיא מצביעה על קיומו של ארגון מחדש עם מעגלים עצביים אלה.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
  1. מה הריפוי המוכר הידוע עד כה לסימפטום.?

0:00
0:00