שמירה על אורח חיים הבריא ללב עשויה להיות קשורה לשיפור בהזדקנות הביולוגית (גיל הגוף ותאיו). כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association, של איגוד הלב האמריקאי.
"ממצאי המחקר שלנו מראים שלא משנה מה גילך האמיתי, התנהגות ששומרת על בריאות הלב וניהול גורמי סיכון למחלות לב קשורים לגיל ביולוגי צעיר יותר ולסיכון נמוך יותר לחלות במחלות לב ובשבץ, ולתמותה", אמר ד"ר ג'יאנטאו מא, מחבר מחקר בכיר ופרופסור עוזר במחלקה לאפידמיולוגיה תזונתית ומדעי הנתונים בבית הספר פרידמן לתזונה מדע ומדיניות באוניברסיטת טאפטס בבוסטון.
החוקרים ניתחו ובדקו האם תהליך שינוי כימי המכונה ״מתילציה של דנ"א״, המווסת ביטוי גנים, עשוי להיות המנגנון שבאמצעותו מתרחשות מחלות לב וכלי דם, והוא המנגנון המשפיע על הזדקנות התאים ועל הסיכון למוות. רמות מתילציה של דנ"א הן הסמן הביולוגי המבטיח ביותר להערכת גיל ביולוגי. במידה מסוימת, הגיל הביולוגי נקבע על ידי המטען הגנטי, והוא יכול להיות מושפע גם מגורמי אורח חיים ומסטרס.
"בעוד שיש כמה מחשבוני גיל ביולוגיים מבוססי מתילציה של דנ"א הזמינים באופן מסחרי, אין לנו המלצה טובה לגבי האם חשוב לאנשים לדעת את גילם האפיגנטי", אמר מא. "המסר שלנו הוא שכולם צריכים להיות מודעים לשמונת הגורמים הבריאותיים שמפחיתים מחלות לב ושבץ: לאכול בריא; להיות פעילים; לא לעשן; לישון בריא; לשמור על משקל תקין ולשמור על רמות מאוזנות של כולסטרול, סוכר ולחץ דם". שמירה על בריאות הלב מאטה את ההזדקנות הביולוגית.