מחקרים

תגובות אלרגיות למזון עלולות להגביר את הסיכון למחלות לב

רגישות לאלרגנים נפוצים במזון כגון מוצרי חלב ובוטנים עשויה להיות גורם חשוב שלא הוערך בעבר בהערכת הסיכון למחלות לב, כך עולה ממחקר חדש

אלרגיה למזון. אילוסטרציה

רגישות לאלרגנים נפוצים במזון כגון מוצרי חלב ובוטנים עשויה להיות גורם חשוב שלא הוערך בעבר בהערכת הסיכון למחלות לב, כך עולה ממחקר חדש – כאשר הסיכון המוגבר למוות מסיבה לבבית כולל אנשים ללא אבחנה ברורה של אלרגיות למזון. סיכון מוגבר זה יכול להיות דומה – או עולה – על הסיכונים הנובעים מעישון, כמו גם סוכרת ודלקת מפרקים שגרונית, כך מדווחים החוקרים.

מדעני UVA Health ושותפיהם בחנו אלפי מבוגרים לאורך זמן ומצאו כי אנשים שייצרו נוגדנים בתגובה למוצרי חלב ומזונות אחרים היו בסיכון מוגבר למוות הקשור למחלות לב וכלי דם. זה היה נכון גם כאשר נלקחו בחשבון גורמי סיכון מסורתיים למחלות לב, כגון עישון, לחץ דם גבוה וסוכרת. הקשר החזק ביותר היה לחלב פרה, אך אלרגנים אחרים כמו בוטנים ושרימפס היו משמעותיים גם הם.

הממצא המדאיג מהווה הוכחה ראשונית כי נוגדני "IgE" למזונות נפוצים נקשרו לסיכון מוגבר לתמותה קרדיווסקולרית, כך מדווחים החוקרים. הממצאים אינם מוכיחים באופן חד משמעי כי נוגדנים למזון גורמים לסיכון המוגבר, אך העבודה מתבססת על מחקרים קודמים שקשרו בין דלקת אלרגית למחלות לב.

כ-15% מהמבוגרים מייצרים נוגדני IgE בתגובה לחלב פרה, בוטנים ומזונות אחרים. בעוד נוגדנים אלה גורמים לאנשים מסוימים לסבול מאלרגיות חמורות למזון, למבוגרים רבים המייצרים נוגדנים אלה אין אלרגיה ברורה למזון. המחקר החדש מצא כי הקשר החזק ביותר למוות קרדיווסקולרי היה אצל אנשים שהיו להם נוגדנים אך המשיכו לצרוך את המזון באופן קבוע – מה שמרמז על כך שלא הייתה להם אלרגיה חמורה למזון.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00