צוות בינלאומי של חוקרים פיתח שיטה חדשה להעברת תרופות לאוזן הפנימית. התגלית התאפשרה על ידי רתימת הזרימה הטבעית של נוזלים במוח ושימוש ב״דלת אחורית״ לתוך השבלול. בשילוב עם טיפול גנטי המתקן תאים בשם ״תאי שיער״ באוזן הפנימית, החוקרים הצליחו לשחזר את השמיעה בעכברים חירשים.
"ממצאים אלה מראים כי נוזל מוחי שדרתי מהווה נתיב נגיש להעברת גנים לאוזן הפנימית הבוגרת, ועשויים לייצג צעד חשוב לקראת שימוש בריפוי גנטי כדי לשחזר את השמיעה בבני אדם", אמר מייקן נדרגארד, מחבר בכיר של המחקר החדש, המופיע בכתב העת Science Translational Medicine.
נדרגארד הוא מנהל שותף של המרכז לנוירו-רפואה תרגומית באוניברסיטת רוצ'סטר ואוניברסיטת קופנהגן. המחקר הוא תוצר של שיתוף פעולה בין חוקרים משתי האוניברסיטאות וקבוצה בראשות ד"ר ברברה קנלון במעבדה לאודיולוגיה ניסויית במכון קרולינסקה בשטוקהולם, שבדיה.
מספר האנשים ברחבי העולם שצפויים לסבול מליקוי שמיעה קל עד מלא צפוי לגדול לכ-2.5 מיליארד עד אמצע המאה. הסיבה העיקרית היא מוות או אובדן תפקוד של ״תאי שיער״ הנמצאים בשבלול – תאים האחראים על העברת צלילים למוח – עקב מוטציות בגנים קריטיים, הזדקנות, חשיפה לרעש וגורמים אחרים.