מחקרים

תובנות חדשניות לגבי ההטרוגניות של סוכרת מסוג 2

מחקר פורץ דרך של המרכז הגרמני לסוכרת שפורסם בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology, שופך אור על ההטרוגניות של המחלה סוכרת מסוג 2

סוכרת. אילוסטרציה

מחקר פורץ דרך של המרכז הגרמני לסוכרת שפורסם בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology, שופך אור על ההטרוגניות של המחלה סוכרת מסוג 2. החוקרים השתמשו באלגוריתם חדשני כדי לחקור אנשים עם סוכרת מסוג 2 באמצעות נתונים שגרתיים ובכך להבין את המגוון המטבולי של חולי הסוכרת השונים.

סוכרת מסוג 2 היא מחלה עם מסלולי התקדמות מגוונים ביותר. באמצעות אלגוריתם חדשני, צוות בראשות מרכז הסוכרת הגרמני השתמש במשתנים שנמדדו באופן שגרתי כדי להביא נקודות מבט חדשות על מגוון ההתבטאויות של סוכרת מסוג 2 במונחים של רגישות לאינסולין, הפרשת אינסולין, התפלגות רקמת שומן ומצבים דלקתיים שונים.

העבודה הציגה את התוצאות במבנה דמוי עץ, שבא להדגים את ההטרוגניות של מחלת הסוכרת. המודל פותח במקור על ידי חוקרים בבריטניה תחת הנהגתו של יואן פירסון, וכעת שוכלל עם נתונים ממחקר הסוכרת הגרמני וקבוצת LURIC.

מודל חדשני זה מאפשר להראות תת-סוגים שונים של סוכרת מסוג 2 על מנת להדגים בצורה ברורה יותר עד כמה מורכבת מחלה זו. המחבר הראשי, ד"ר מרטין שון, מדגיש את חשיבות המחקר: "התוצאות שלנו מראות כי עלינו להתייחס לסוכרת מסוג 2 באופן יותר פרטני עבור כל מטופל, וניתן להסיק מהן בנוסף כי לא צריך להיות רק טיפול אחד לכולם".

מלבד גיל ומין, האלגוריתם מבוסס על נתונים שגרתיים פשוטים הזמינים למטפלים או שניתן לאסוף בקלות, כגון מדד מסת גוף (BMI), רמות הכולסטרול או רמות המוגלובין מסוכרר.

בדרך זו, ניתן לזהות בשלב מוקדם אנשים המייצרים פחות אינסולין, אנשים עם נטיה ליתר לחץ דם או הפרעות במטבוליזם של שומנים בחמש השנים הראשונות לאחר אבחון מחלת הסוכרת. בנוסף, ניתן גם לחזות סיכונים כגון תמותה מוקדמת וסיבוכי סוכרת ספציפיים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00