המחקר, שפורסם בכתב העת The Lancet Regional Health Europe, בחן 178 תינוקות עם פגות קשה ביחידות היילודים של בתי החולים האוניברסיטאיים בגטבורג, לונד ושטוקהולם בין השנים 2016 ל-2019. תינוקות עם פגות קשה הם פגים שנולדו לפני השבוע ה-28 להריון.
כמחצית מהילדים קיבלו תוספי תזונה דרך הפה המכילים את חומצת השומן אומגה 6 AA (חומצה ארכידונית) ואת חומצת השומן אומגה 3 DHA (חומצה דוקוסהקסאנואית). לא חומצה ארכידונית ולא חומצה דוקוסהקסאנואית כלולים בתוספים הניתנים כיום באופן שגרתי לתינוקות עם פגות קשה מיד לאחר הלידה.
החוקרים מצאו בעבר כי התוסף המשולב הוביל לכך שהסיכון לחלות במחלת עיניים המסכנת את ראייה – רטינופתיה של פגות, ירד בחצי. המחקר הנוכחי בוחן את התפתחות הראייה של ילדים בגיל מתוקן של שנתיים וחצי (כלומר גיל מתאריך הלידה המשוער).
המחברת הראשונה של המחקר היא פיה לונדגרן, פרופסור חבר לחקר עיניים בילדים באקדמיית סאלגרנסקה באוניברסיטת גטבורג ורופאה ראשית בבית החולים האוניברסיטאי סאלגרנסקה. "המחקר מראה כי ילדים שקיבלו את התוסף המשולב שיפרו את תפקודי הראייה שלהם, ללא קשר אם היה להם רטינופתיה של פגות בעבר או לא", היא מציינת. "השיפור בהתפתחות הראייה לא נבע אפוא רק מההשפעה המיטיבה על הרשתית. נראה גם שהתוסף שיפר את יכולתו של המוח לפרש רשמים חזותיים".