מחקר חדש, שפורסם בכתב העת The Journal of Nutrition, מצביע על כך שתזונה קיצונית ולא מאוזנת מבחינת פחמימות ושומנים משפיעה על תוחלת החיים. חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת נגויה ביפן בראשות ד"ר טקאשי טמורה מצאו כי צריכת פחמימות נמוכה אצל גברים וצריכת פחמימות גבוהה אצל נשים קשורות לסיכון גבוה יותר לתמותה מכל סיבה ותמותה הקשורה לסרטן, וכי נשים עם צריכת שומן גבוהה יותר עשויות להיות בסיכון נמוך יותר לתמותה מכל הסיבות. הממצאים שלהם מצביעים על כך שאנשים צריכים להתמיד בתזונה מאוזנת ולא להגביל את צריכת הפחמימות או השומן שלהם בצורה קיצונית.
בעוד דיאטות דלות פחמימות ודלות שומן צוברות פופולריות כדרך לקדם ירידה במשקל ולשפר את רמות הסוכר בדם, ההשפעות ארוכות הטווח שלהן על תוחלת החיים פחות ברורות. מעניין לציין כי מחקרים שנערכו לאחרונה במדינות מערביות מצביעים על כך שהרגלי תזונה קיצוניים ולא מאוזנים מבחינת פחמימות ושומנים קשורים לסיכון גבוה יותר לתמותה.
עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את הקשרים הללו באוכלוסיות מזרח אסיה, כולל אנשים יפנים שבדרך כלל צריכת השומן שלהם נמוכה יחסית וצריכת הפחמימות גבוהה.
החוקרים ערכו סקר מעקב במשך 9 שנים שכלל 81,333 משתתפים ומשתתפות יפנים כדי להעריך את הקשר בין צריכת פחמימות ושומן לבין הסיכון לתמותה. הצריכה התזונתית היומית של פחמימות, שומנים ואנרגיה כוללת הוערכה באמצעות שאלון וחושבו אחוזי הפחמימות והשומנים מתוך צריכת האנרגיה הכוללת.
הם מצאו כי גברים שפחמימות היוו פחות מ-40% מהאנרגיה הכוללת שלהם היו בסיכון גבוה משמעותית לתמותה מכל סיבה ותמותה הקשורה לסרטן. לעומת זאת, בקרב נשים, נשים שצריכת הפחמימות שלהן הייתה גבוהה מ -65% מהאנרגיה הכוללת שלהן היו בסיכון גבוה יותר לתמותה מכל הסיבות.