מחקרים

תנועות עיניים רומזות על האופן בו אנו מקבלים החלטות

מחקר חדש בהובלת מדענים מאוניברסיטת קולורדו בולדר מציע כי עיניים עשויות להיות באמת חלון לנפש – האופן שבו בני אדם מזיזים את עיניהם עשוי לחשוף מידע רב ערך על האופן שבו הם מקבלים החלטות

תנועות עיניים. אילוסטרציה

מחקר חדש בהובלת מדענים מאוניברסיטת קולורדו בולדר מציע כי עיניים עשויות להיות באמת חלון לנפש – האופן שבו בני אדם מזיזים את עיניהם עשוי לחשוף מידע רב ערך על האופן שבו הם מקבלים החלטות. הממצאים החדשים מציעים לחוקרים הזדמנות נדירה ללמוד לעומק את מדעי המוח: ההזדמנות להתבונן בפעילות הפנימית של המוח האנושי מבחוץ. רופאים יכולים גם להשתמש בתוצאות כדי לעזור באבחנה של מחלות כמו דיכאון או מחלת פרקינסון במטופלים שלהם.

"תנועות עיניים הן נושא מעניין להפליא למחקר", אמר קולין קורביש, דוקטורנט במחלקה להנדסת מכונות ע"ש פול מ. רדי באוניברסיטת קולורדו בולדר והמחבר הראשי של המחקר. "בניגוד לידיים או לרגליים, מהירות תנועות העיניים היא כמעט בלתי רצונית לחלוטין. זו מדידה הרבה יותר ישירה של התהליכים הלא מודעים שקורים במוח של אותו האדם".

הוא ועמיתיו, כולל חוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס בבולטימור, פרסמו את ממצאיהם בנובמבר בכתב העת Current Biology. במחקר, הצוות ביקש מ-22 נבדקים ללכת על הליכון, ואז לבחור בין הגדרות שונות המוצגות על מסך מחשב: הליכה קצרה במעלה דרגה תלולה או הליכה ארוכה יותר על קרקע שטוחה.

החוקרים גילו שעיני הנבדקים הסגירו אותם: עוד לפני שהם עשו את הבחירות שלהם, משתמשי ההליכון נטו להזיז את עיניהם מהר יותר כשהם הסתכלו לעבר האפשרויות שהם בחרו בסופו של דבר. ככל שעיניהם נעו במרץ רב יותר, כך נראה היה שהם מעדיפים יותר את בחירתם.

"גילינו מדידה נגישה שתגיד לכם, תוך שניות ספורות, לא רק מה אתם מעדיפים אלא עד כמה אתם מעדיפים אותו", אמר עלאא אחמד, מחבר בכיר של המחקר ופרופסור חבר להנדסת מכונות באוניברסיטת קולורדו בולדר.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00