שתיית תה יכולה לתרום לבריאות טובה יותר בשלב מאוחר בחיים – ואם אינכם שותים תה, ישנם דברים אחרים שתוכלו להוסיף לתזונה שלכם. המפתח הוא פלבנואידים, שהם חומרים טבעיים המצויים במזונות ומשקאות נפוצים רבים כגון תה שחור וירוק, תפוחים, אגוזים, פירות הדר, פירות יער ועוד. זה זמן רב שהם ידועים כבעלי יתרונות בריאותיים רבים – אולם מחקר חדש של אוניברסיטת אדית קוואן מראה שהם עשויים להיות אפילו טובים יותר עבורנו ממה שחשבו בעבר.
הקרן לבריאות הלב תמכה במחקר שנערך בקרב 881 נשים מבוגרות (הגיל החציוני של המשתתפות היה 80), שמצא כי הן היו בסיכון נמוך בהרבה להצטברות של הסתיידות אבי העורקים הבטני, במידה והן צרכו רמה גבוהה של פלבנואידים בתזונה שלהן. אבי העורקים הבטני הוא העורק הגדול ביותר בגוף, המספק דם מחומצן מהלב לאיברי הבטן והגפיים התחתונות. הסתיידות שלו מעלה סיכון לאירועים ושבץ, ומהווה גורם מנבא לאירועים אלה, ואף גורם מנבא אמין לדמנציה בסוף החיים.
בן פרמנטר, החוקר ומוביל המחקר של מכון המחקר באוניברסיטת אדית קוואן לתזונה וחדשנות בריאותית, אמר כי אמנם היו מקורות תזונתיים רבים של פלבנואידים, אך בחלקם היו כמויות גבוהות במיוחד. "ברוב האוכלוסיות, קבוצה קטנה של מזונות ומשקאות – העשירים באופן ייחודי בפלבנואידים – מהווים את עיקר צריכת הפלבונואידים הכוללת בתזונתם", אמר. "התורמים העיקריים הם בדרך כלל תה שחור או ירוק, אוכמניות, תותים, תפוזים, יין אדום, תפוחים, צימוקים/ענבים ושוקולד מריר".