מחקר גדול ורב-גוני שנערך בקרב מבוגרים בריאים ונתמך על ידי המכונים הלאומיים לבריאות מספק את הראיות החזקות ביותר עד כה לקשר זה ומדגיש את החשיבות של הכללת אומגה-3 בתזונה, במיוחד בהתחשב בכך שאמריקאים רבים אינם עומדים בהמלצות הנוכחיות. המחקר, שמומן ברובו על ידי המכון הלאומי ללב, ריאות ודם, חלק מהמכון הלאומי לבריאות, פורסם בכתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
"אנחנו יודעים הרבה על תפקיד התזונה בסרטן ובמחלות לב וכלי דם, אבל תפקיד הדיאטה במחלות ריאה כרוניות לא נחקר מספיק", אמרה כותבת המחקר המקבילה פטרישיה קסאנו, מנהלת המחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת קורנל באיתקה, ניו יורק. "מחקר זה מוסיף לראיות ההולכות וגדלות כי חומצות שומן אומגה-3, שהן חלק מתזונה בריאה, עשויות להיות חשובות גם לבריאות הריאות".
יש עניין גובר בניסיון להבין אם התערבויות תזונתיות יכולות לתרום למאמצים למניעת מחלות ריאה. מחקרים קודמים הראו כי חומצות שומן אומגה-3 עשויות לעזור, בעיקר בשל הפעולות האנטי דלקתיות המוכחות שלהן. עם זאת, מחקרים חזקים על קשר זה היו חסרים עד כה.
המחקר הראה כי רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה-3 בדם של אדם נקשרו לשיעור מופחת של ירידה בתפקוד הריאות. החוקרים הבחינו בקשר החזק ביותר עם חומצה דוקוסהקסנואית (DHA), חומצת שומן אומגה-3 המצויה ברמות גבוהות בדגים שומניים כמו סלמון, טונה וסרדינים. DHA זמין גם כתוסף תזונה.