במטופלים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה שאצלם תרופות ממשפחת מעכבי ה-TNF לא הצליחו לייצר תגובה נאותה ונסיגה במחלה, השימוש בתרופה חדשה, מסוג מעכב אינטרלוקין-17 (IL-17) כפול בשם bimekizumabי(Bimzelx), היה קשור לשיפור משמעותי במצב המפרקים, העור ובאיכות החיים של המטופלים בהשוואה לתרופת דמה. כך דווחו החוקרים מקופנהגן שבדנמרק לאחר סיום שלב מתקדם במחקר על התרופה המבטיחה.
התוצאה העיקרית שנבדקה במחקר היא שיפור במצב המטופלים לאחר 16 שבועות בהתאם לקריטריונים מסוימים של האגודה האמריקאית לראומטולוגיה. התוצאה הרצויה הושגה בכ-43% מהמטופלים שקיבלו את התרופה החדשה, בהשוואה לכ-7% בקרב חולים שקיבלו תרופת דמה, דיווח ד"ר ג'וזף פ. מרולה, רופא עור וראומטולוג בבית החולים "Brigham and Women's" בבוסטון.
"המסר המרגש והחשוב הוא שהמחקר אכן עמד בכל התוצאים העיקריים והמשניים שנבדקו לאחר 16 שבועות טיפול", אמר במפגש השנתי של הברית האירופית של האגודות לראומטולוגיה (EULAR) 2022.
כמו כן באותו הכנס הציג גם ד"ר איאן מקלנס מאוניברסיטת גלזגו בסקוטלנד נתונים ממחקר מתקדם אחר בשם BE OPTIMAL, שהראה יתרונות דומים עבור חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית שלא קיבלו בעברם תרופות ביולוגיות מיועדות לטיפול בפסוריאזיס (הקרויות "תרופה משנות מחלה").
שימוש חדש לתרופה
"זהו מנגנון פעולה חדש, המעכב שני מתווכי דלקת בו-זמנית", אמר על התרופה החדשה באחת הפגישות בכנס.
כפי שדווח בעבר על ידי Medscape Medical News, השימוש ב-bimekizumab הוביל להפחתה מהירה בסימנים ובתסמינים של מחלת עמוד שדרה ראומטית (שקשורה לפסוריאזיס בין היתר) בניסוי שלב 3 שנקרא BE MOBILE 2.

